یک سازمان حامی نوکیشان مسیحی در ایران می‌گوید که دیوان عالی کشور در رایی «بی‌سابقه» اعلام کرده است که «تبلیغ مسیحیت و تشکیل کلیسای خانگی، جرم و تبانی برای برهم زدن امنیت کشور نیست».

به گزارش‌ سازمان «ماده ۱۸»، سازمانی غیرانتفاعی با هدف ترویج آزادی دینی و حمایت از مسیحیان تحت آزار در ایران، این رای در روز ۱۲ آبان امسال در ارتباط با ۹ تن از نوکیشان مسیحی محبوس در زندان اوین صادر شده است.

بنا بر این گزارش در رأی هیئت رسیدگی در شعبه ۲۸ دیوان عالی کشور، به ریاست سیدعلی ایزدپناه شهری، درخواست اعاده دادرسی این نوکیشان مسیحی وارد دانسته شده و آمده است: «صرف تبلیغ خانگی مسیحیت و ترویج فرقه صهیونیستی تبشیری که ظاهراً هر دو به معنای تبلیغ و ترویج مسیحیت از طریق برگزاری جلسات خانوادگی (خانگی) است نِمود در اجتماع و تبانی برای برهم زدن امنیت کشور چه داخلی و چه خارجی ندارد و… موضوع ماده ۴۹۸ و ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ و دیگر قوانین جزایی قرار نمی‌گیرد.»

در ادامه این رای همچنین تاکید شده است که «تبلیغ مسیحیت و تشکیل کلیسای خانگی در قوانین جرم‌انگاری نشده‌ است» و ضمن پذیرش اعاده دادرسی کیفری پرونده ۹ نوکیش مسیحی، رسیدگی دوباره به پرونده آن‌ها به شعبه هم‌ارز واگذار شده است.

سازمان «ماده ۱۸» هویت این شهروندان مسیحی را بهنام اخلاقی، بابک حسین‌زاده، عبدالرضا علی‌حق‌نژاد، شهروز اسلام‌دوست، مهدی خطیبی، خلیل دهقان‌پور، حسین کدیور، کمال نعمانیان و محمد وفادار اعلام کرده که همگی اعضای یک کلیسای خانگی موسوم به «کلیسای ایران» در شهر رشت بوده‌اند.

بر اساس گزارش این سازمان، این افراد طی یورش نیروهای امنیتی به خانه‌ها و کلیساهای خانگی خود در بهمن و اسفند ۹۷ بازداشت و هر یک از آن‌ها مهر ۹۸ به پنج سال زندان محکوم شدند.

هرچند قانون اساسی جمهوری اسلامی، آیین مسیحیت را به رسمیت شناخته است، در سال‌های گذشته مقام‌های جمهوری اسلامی محدودیت‌های گسترده‌ای را برای اقلیت‌های مذهبی در ایران اعمال کرده‌اند.

از زمان پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ تاکنون، دست‌کم شش رهبر کلیسا در ایران کشته شده‌ و صدها مسیحی نیز تحت بازجویی قرار گرفته و زندانی شده‌اند.