وزیر بهداشت ایران روز پنج‌شنبه، چهارم آذر، از «تلاش برای توقف واردات واکسن کرونا» و «تکیه بر توان داخلی» خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بهرام عین‌اللهی این اظهارات را در مراسم تحویل ۵ میلیون دُز واکسن رازی مطرح کرد و گفت: «علاقه‌مند بودیم که کل کشور با واکسن‌های ایرانی علیه بیماری کرونا واکسینه شوند‌، اما زمان این اجازه را به ما نمی‌داد و نمی‌توانستیم مدت زیادی را تعلل کنیم تا در تولید داخلی واکسن کرونا به ۱۵۰ میلیون دُز برسیم.»

آقای عین‌اللهی در ادامه بدون اشاره به جزئیات ادعا کرد که تا امروز ۱۰۳ میلیون دُز واکسن در کشور تولید شده است.

عباس اشتری، سرپرست تولید فرآورده‌های بیولوژیک در موسسه رازی پیشتر در اوایل مهر امسال با انتقاد از «سیل واردات واکسن که موجب بی‌توجهی سیاستگذاران به واکسن داخلی» شده از دولت خواسته بود که از تولیدکنندگان داخلی واکسن حمایت کند.

در پی انتقاد شرکت‌های تولیدکننده واکسن کرونا از عدم حمایت دولت، حیدر محمدی، مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو روز ۱۰ آبان از اختصاص «۱۳۰ میلیون یورو ارز دولتی» به تولیدکنندگان ایرانی واکسن کرونا خبر داد.

اختصاص این مقدار ارز دولتی برای واکسن‌های رازی و فخرا در حالی است که مدیر پروژه واکسن فخرا ۲۷ مهر با اشاره به برنامه‌ریزی برای «توقف» تولید این واکسن در ایران، علت آن را «نبود متقاضی داخلی و بی‌اعتنایی وزارت بهداشت» عنوان کرده بود.

از سوی دیگر روزنامه شرق پیشتر گزارش داده بود که موسسه برکت برای پیش‌فروش ۱۲۰ میلیون دُز واکسن برکت، یک میلیارد دلار از «محل اعتبارات دولتی» گرفته است.

دریافت این مبالغ در حالی است که تولیدکنندگان واکسن داخلی هیچ گزارشی در مورد عملکرد خود نداده‌اند و هیچ یک از واکسن‌های ایرانی تاکنون تاییدیه‌ سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی جهانی را کسب نکرده‌اند.

بیشترین واکسیناسیون در ایران تاکنون با واکسن چینی سینوفارم انجام شده است.