خبرها از شهر اصفهان حاکی از این است که نیروهای امنیتی با شلیک گاز اشک آور در بستر رودخانه زایندهرود تلاش دارند تا مانع از تجمع اعتراضی مردم به کمبود آب شوند.
تصاویر مختلفی در شبکههای اجتماعی در این خصوص منتشر شده که حاکی از شلیک گاز اشکآور و حضور نیروهای ضد شورش نیروی انتظامی در اطراف زایندهرود است.
ویدیوهایی هم از معترضان آغشته به خون و مجروح شده در اثر حمله نیروهای امنیتی منتشر شده و برخی رسانهها گزارش کردهاند که نیروهای امنیتی از گلولههای ساچمهای برای متفرق کردن مردم استفاده کردهاند.
در برخی از این ویدیوها نیروهای ضد شورش به سمت مردم حمله میکنند و مردم نیز شعارهایی علیه حکومت سر میدهند.
در تصاویر منتشر شده تعداد مردم در بستر و اطراف رودخانه زاینده بسیار قابل توجه است.
براساس برخی گزارشها در نزدیکی پل خواجو اصفهان هم نیروهای لباس شخصی مانع از ورود مردم به بستر رودخانه شدهاند.
تحصن کشاورزان استان اصفهان جمعه هفته گذشته با حضور گسترده مردم اصفهان به اوج خود رسید. تجمع بزرگی در کنار پل خواجو برگزار شد و معترضان در این تجمع خواستار احیای زایندهرود شدند و رسانههای حکومتی ایران مراسم را پوشش خبری دادند. پس از آن هم تجمعات گسترده و مشابهی در شهرکرد برگزار شد.
در روزهای گذشته فراخوانی برای تجمع در روز جمعه ۵ آذر ساعت ۹ صبح مقابل پلخواجو در تلگرام منتشر شده بود که دعوتکنندگان به این تجمع را کشاورزان اصفهانی ذکر کرده بود.
از سوی دیگر برخی از شهروندان اصفهان هم از دریافت پیامکهایی مبنی بر عدم حضور در تجمع خبر داده بودند و ارسال کنندگان مدعی شده بودند که کشاورزان استان اصفهان تجمع خود را پایان یافته اعلام کردهاند و از مردم خواسته بود برای عدم “سوءاستفاده رسانههای بیگانه و معاندان” دست به تجمع نزنند.
روز گذشته هم معترضان در اصفهان گفتند که نیروهای امنیتی با آتش زدن چادرهایشان در بستر خشک زاینده رود، آنها را متفرق کردند. اما تلویزیون ایران میگوید کشاورزان با مسئولان به توافق رسیدهاند و به اعتراض پایان دادهاند.
براساس تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، تعدادی از چادرها پس از حدود ۲۰ روز با خشونت و با مقاومت شماری از کشاورزان از بستر رودخانه زایندهرود جمع شد.
خبرگزاریهای ایران خبر دادند بین کشاورزان و مقامهای استانی توافقنامهای به امضا رسیده و کشاورزان در بیانیهای اعلام کردهاند که با مشورت “شورای میرآبها و آببران و صنف کشاورزی”، یک مهلت سه ماهه به مسئولان داده شده تا مطالبات ۹ گانه آنها را برآورده شود.
تخریب سه حوضچه انتقال آب به یزد
خبرگزاری فارس هم گزارش کرده که “ساعت ۲ بامداد دیشب برای چندمین بار خط لوله انتقال آب استان یزد در منطقه شرق استان اصفهان تخریب شده است”.
ستاد مدیریت بحران استان یزد نیز گفته “تأسیسات خط انتقال آب به استان یزد به وسیله لودر آسیب دیده و سه حوضچه انتقالی را تخریب کردند.”
فارس نوشته که “به دلیل تخریب تأسیسات خط انتقالی در حال حاضر آب شرب یزد قطع شده و مردم با مشکلات جدی روبرو شدند.”
مهدی جوادیان زاده، مدیر شرکت آب منطقه ای یزد گفته است که “این خسارت برای چندمین بار در منطقه شرق اصفهان رخ داده است”.
انتقال آب از اصفهان به یزد یکی از موارد اعتراضی کشاورزان استان اصفهان است و آنها معتقدند که با این کار آب کشاورزی آنها به یزد منتقل شده است.