شرکت فاضلاب تهران به نقل از پیمانکاران این شرکت از “سرقت ۸۰ تا ۹۰ درصدی” ورقهای اجرای پروژه طرح فاضلاب پایتخت خبر داده و گفته پیمانکاران مجبور به خریداری مجدد این اقلام از بازار هستند.
مسعودرضا ثامنی، معاون شرکت فاضلاب تهران گفته: “حجم قابل توجهی از تجهیزات پیمانکاران مورد سرقت قرار میگیرد و همین مساله موجب شده که در تمام مناطق نگهبانان به صورت شبانهروزی حاضر باشند اما باز هم شاهدیم که با وجود نگهبان سرقتها صورت میگیرد.”
در سالهای اخیر سرقت تجهیزات فاضلاب در ایران افزایش یافته و این اقلام در بازار به راحتی یافت میشوند؛ پیمانکاران میگویند تمامی تجهیزات سرقتی قابل ردیابی است ولی پلیس برخوردی با سارقان نمیکند.
جنس دریچههای فاضلاب عموما چدنی است اما با افزایش سرقتها دریچههای بتنی جایگزین آنها میشوند؛ گفته شده سارقان حتی درچههای بتنی را هم به سرقت میبرند “تا از آرماتورهای درون بتن استفاده کرده و بفروشند
آقای ثامنی گفته: “ممکن است در یک منطقه در طول یک سال چند هزار دریچه سرقت شود که این مساله در غرب تهران اکنون اوضاع وحشتناکی پیدا کرده است.”
گفته شده قیمت هر دریچه حدود ۲ میلیون تومان است و در شهر تهران حدودا ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار دریچه فاضلاب وجود دارد.
اینگونه سرقتها البته محدود به تهران نیست و در شهرهای دیگر هم گفته میشود که گسترش یافته است؛ هر چند موارد آن در پایتخت بیشتر از سایر نقاط ایران گزارش شده است.
هفته پیش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از سرقت ۱۰۵۳ دریچه فاضلاب در شهرهای بندرعباس، رودان و هرمز از ابتدای امسال (١٤٠٠) تاکنون خبر داده بود.
از جمله عموامل موثر بر تشدید سرقت این دریچهها میتوان به گران شدن این اقلام همزمان با بدتر شدن اوضاع اقتصادی در ایران اشاره کرد.
برداشتن این دریچهها ممکن است خطرات جدی برای عابران و خودروها به همراه داشته باشد و جسته و گریخته گزارشهایی درباره آسیب یا سقوط به همین دلیل در رسانههای ایران منتشر میشود.
گفته شده بعضی سارقان با لباس شهرداری اقدام به سرقت میکنند.
علی موسوی، معاون شرکت آب و فاضلاب منطقه ۳ تهران به تجارتنیوز گفته: “در شهر تهران طی ۶ ماهه سال جاری بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ مورد سرقت دریچه فلزی صورت گرفته؛ در حالی که کل سال ۹۹، ۲ هزار و ۸۰۰ مورد سرقت دریچه داشتیم. بنابراین اگر این روند سرقت ادامه داشته باشد، تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد سرقتها دو برابر شود.”
تابستان امسال علیرضا ناصرینژاد، جانشین پلیس پیشگیری تهران هم گفته بود: “عوامل مختلفی روی افزایش سرقت اثرگذار است. یکی از عوامل اثرگذار روی افزایش سرقتها، وضعیت اقتصادی و اجتماعی جوامع است؛ طی یک سال گذشته با توجه به گرانی و افزایش قیمت کالا به ویژه کالاهای اساسی شاهد افزایش آمار سرقتهای خرد بودهایم.”