یک روز مانده به آغاز از سرگیری مذاکرات برجام، هیأت نمایندگی ایران در وین نشست‌هایی را با هیأت‌های چین و روسیه برگزار می‌کند. نخست‌وزیر اسرائیل بار دیگر هشدار داد لغو تحریم‌ها علیه ایران را “بسیار نگران‌کننده” می‌داند.

محمدرضا غائبی، سرپرست نمایندگی ایران در مذاکرات وین اظهار داشته تیم مذاکره‌کننده ایران، در روز شنبه، ششم آذر (۲۷ نوامبر) دیدارهایی غیررسمی برگزار کرده و قرار است در روز یکشنبه نیز دیدارهایی دو جانبه و سه جانبه با هیأت‌های چین و روسیه و همچنین انریکه مورا، معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده این اتحادیه در مذاکرات برجام برگزار شود.

هیأت نمایندگی ایران به ریاست علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای، روز شنبه وارد وین شدند. برخی خبرنگاران غربی گزارش داده بودند تعداد اعضای هیأت ایرانی به ۴۰ نفر می‌رسد.

دور ششم مذاکرات احیای برجام رسما از روز دوشنبه ۲۹ نوامبر (هشتم آذر) در هتل کوبورگ شهر وین از سر گرفته می‌شود. این مذاکرات خردادماه امسال در پی انتخاب ابراهیم رئیسی به مقام ریاست‌جمهوری ایران متوقف شده بود. ابراهیم رئیسی گفته بود برای رفع تحریم‌ها تلاش می‌کند اما مذاکرات برجام جزو اولویت‌های دولت او نیست.

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل روز یکشنبه در نشست هیأت کابینه، گفت اسرائیل از اینکه کشورهای غربی تحریم‌ها علیه ایران را در ازای “محدودیت‌های ناکافی برنامه هسته‌ای” تهران لغو کنند، “بسیار نگران” است.

بنت تأکید کرد: «این پیامی است که ما به هرشکلی در حال انتقال آن هستیم، چه به آمریکایی‌ها و چه به دیگر کشورهای مذاکره‌کننده.»

در مذاکرات وین که با حضور ایران و گروه ۴+۱ برگزار می‌شود، قرار است به طور غیرمستقیم با آمریکا در مورد لغو تحریم‌های ایران مذاکره شود.

مقامات جمهوری اسلامی تأکید کرده‌اند تنها با هدف لغو تحریم‌ها حاضر به از سرگیری مذاکرات برجام بوده‌اند. این در حالی است که آمریکا و کشورهای غربی هشدار داده‌اند چنانچه ایران به دنبال وقت‌کشی در مذاکرات وین بوده و بر مواضع حداکثری خود پافشاری کند، گزینه‌های دیگری را در رویکرد با تهران در پیش می‌گیرند.


رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در تازه‌ترین مصاحبه خود تأکید کرد اگر ایران قصد داشته باشد از مذاکرات احیای برجام به عنوان پوششی برای برنامه‌های هسته‌ای خود استفاده کند، ایالات متحده فشارها بر این کشور را افزایش خواهد داد و “در آن صورت هیچ‌کس نباید تعجب کند.”

او دو روز پیش در گفت‌وگویی با رادیو ملی آمریکا، ان‌پی‌آر، در پاسخ به پرسشی در این باره که مذاکرات وین چگونه پیش خواهد رفت، گفته بود: «ما در یک اتاق هتل خواهیم بود و منتظر می‌مانیم که گزارش دیگرانی را که ایران قبول می‌کند با آنها صحبت کند، بشنویم.»

مالی در ادامه اضافه کرده بود: «این [وضعیت] آنگونه نیست که باید باشد و ما بارها به ایران به طور غیرمستقیم، چون مستقیما به ما گوش نمی‌کنند، گفته‌ایم که اگر خواهان نتیجه و رسیدن هرچه سریعتر به نتیجه هستند، راه بهتر اینست که رو در روی ما بنشینند.»

در واکنش به سخنان مالی حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه کیهان، روز یکشنبه در مقاله‌ای خواستار عدم رویارویی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با آمریکا شده و نوشت: «ادامه تحقیر آمریکا و مخالفت با نشست رو در رو با تیم هسته‌ای آن کشور، کمترین اقدامی است که از تیم هسته‌ای کشورمان انتظار می‌رود.»