تولیدکنندگان اصلی واکسن کرونا، یعنی “آسترازنکا”، “فایزر-بیونتک”، “مُدرنا” و “نوواواکس” ابراز اطمینان کرده‌اند که بر سویۀ جدید این ویروس غلبه کنند، هر چند آنها تصریح نموده‌اند که شناخت خصوصیات سویۀ جدید ویروس “کووید١٩” به چند هفته زمان نیاز دارد.  

به گفتۀ سازمان جهانی بهداشت هنوز دانسته‌ها در مورد خصوصیات سویۀ جدید ویروس “کووید١٩” به ویژه دربارۀ سرعت سرایت و انتقال آن بسیار اندک است. هنوز معلوم نیست که آیا قدرت سرایت سویۀ جدید ناشی از جهش های خود ویروس است یا مقاومت آن در مقابل مصونیت بدن. یک پزشک آفریقای جنوبی گفته است که بر اساس مشاهدات او در نزد بیماران مرد زیر چهل سال، مبتلایان به سویۀ جدید کرونا بدون نیاز به بستری شدن مداوا می‌شوند. اغلب مبتلایان به سویۀ جدید از خستگی شدید، درد عضلات، سرفه‌های خشک و همچنین گلو‌درد تؤام با تب خفیف رنج می برند و بیش از نیمی از مبتلایان واکسینه نبوده‌اند.    

با این حال، سازمان جهانی بهداشت خطر شیوع جهانی سویۀ جدید ویروس کرونا، به نام “اُمیکرون”، را “بسیار بالا “دانسته است. در هشدار خود، سازمان جهانی بهداشت همچنین تصریح کرده است که تاکنون هیچیک از مبتلایان به سویۀ جدید ویروس کرونا جان خود را از دست نداده است. با این حال، در آفریقای جنوبی (منشاء سویۀ جدید) شمار مبتلایان به ویروس کرونا تا پایان هفتۀ جاری از مرز ده هزار تن در روز عبور خواهد کرد.

قرار است امروز وزرای بهداشت گروه هفت قدرت اقتصادی جهان نشست اضطراری در  مورد جهش تازه ویروس کرونا در لندن برگزار کنند. برغم درخواست‌های مکرر آفریقای جنوبی که خواستار لغو فوری محدودیت‌های سفر به و از مبداء این کشور شده است، کشورهای جهان یکی پس از دیگری مرزهای خود را به روی کشورهای آفریقای استوایی می بندند. سازمان جهانی بهداشت نیز برغم هشدار امروز خود خواسته بود که مرزهای میان کشورها باز بمانند.