گروهی از نمایندگان دمکرات و جمهوری‌خواه مجلس آمریکا طرحی را با هدف متوقف کردن فعالیت‌های پهپادی جمهوری اسلامی به کنگره داده‌اند تا هرگونه همکاری با ایران در زمینه پهپاد مشمول تحریم‌های تسلیحاتی قرار گیرد.

گروهی از نمایندگان مجلس سنا گریگوری میکس، نماینده دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، مایکل مک کال، نماینده جمهوری‌خواه، تد دوچ ٬ نماینده دموکرات، و جو ویلسون، نماینده جمهوری‌خواه طرحی به نام  “قانون توقف هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی” را ارائه کردند.

هدف اصلی این طرح جلوگیری از دستیابی ایران و گروه‌های متحد ایرانی به هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) است که می‌توانند در حملاتی علیه آمریکا یا شرکای این کشور مورد استفاده قرار گیرند.

گریگوری میکس گفته است “پهپادهای مرگبار در دست ایران، بزرگ‌ترین صادرکننده تروریسم جهان” امنیت آمریکا و صلح در منطقه را تهدید می‌کند.

میکس افزوده است: «حملات اخیر هواپیماهای بدون سرنشین ایران به نیروهای آمریکایی، کشتی‌های تجاری و شرکای منطقه‌ای و همچنین صادرات فناوری هواپیماهای بدون سرنشین به مناطق درگیری یک تهدید جدی است.»

به گفته میکس طرح توقف پهپادهای ایرانی با تحریم‌های کنونی آمریکا همسو است و هم‌زمان پیامی به جامعه بین‌المللی ارسال می‌کند که آمریکا برنامه دولت‌ها در حمایت از هواپیماهای بدون سرنشین ایران را تحمل نخواهد کرد.

مک کال، نماینده دیگر مجلس سنا هم تاکید کرده که پهپادها جان آمریکائی‌ها را به خطر می‌اندازند وکسانی که به توسعه پهپادهای ایران کمک می‌کنند باید مورد مجازات قرار گیرند.

جو ویلسون، نماینده دیگر مجلس سنا هم خاطرنشان کرده که رژیم ایران بارها از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کرده و کل منطقه خاورمیانه، نیرو‌های آمریکا و متحدانش را تهدید می‌کند. 

وزارت خزانه‌داری آمریکا اخیرا  نام چهار شخص حقیقی و دو شرکت مرتبط با برنامه پهپادی و هوافضای سپاه پاسداران را هم در فهرست تحریم‌های خود قرارداه بود.

ارائه طرح توقف پهپادهای ایرانی هم‌زمان شده است با برگزاری دور هفتم مذاکرات احیای برجام در وین.

این طرح می‌تواند بر مذاکرات وین تاثیری منفی بگذارد چونکه یکی از پیش‌شرط‌های بازگشت ایران به برجام لغو تحریم‌هایی است که از طرف آمریکا وضع شده است. 

  • پهپاد‌ها را می‌توان در کنار ماموریت تعریف شده شناسایی یا عملیاتی با وزن، ارتفاع، برد و زمان پروازی هم تقسیم‌بندی کرد. بدین ترتیب پهپادهای تا ۲۰ کیلو گرم وزن جزو رده سبک، ۲۰ تا ۱۵۰ کیلو جزو رده نیمه سنگین و ۱۵۰ تا ۶۰۰ کیلو جزو رده سنگین و بالای ۶۰۰ کیلو وزن جزو رده فوق سنگین محسوب می‌شوند.