سخنگوی وزارت بهداشت ایران درباره پیامدهای مهمانیهای احتمالی در روزهای پیش رو هشدار داده و یکی از مقامهای بهداشتی ایران هم گفته است که روند کرونا در استانهای تهران، یزد و هرمزگان صعودی شده است.
محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ایران، گفته است: “در کل کشور هنوز سیر بیماری صعودی نیست اما در تعدادی از شهرها و استانها از جمله در تهران، یزد و هرمزگان به وضوح روند تدریجی رشد موارد ابتلا و بستری بیماران دیده می شود.”
آقای فرهادی از تغییر روند نزولی تعداد مبتلایان جدید در این استانها ابراز نگرانی کرده است.
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت هم از ثبت مرگ ۸۰ نفر دیگر با ابتلا به کرونا خبر داده است.
به این ترتیب آمار رسمی قربانیان کرونا در ایران ۵۸ هزار و ۳۳۶ نفر است. آمار واقعی میتواند بیش از دو برابر این مقدار باشد.
اولین محموله واکسن کرونا روز پنجشنبه از روسیه به ایران رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران گفته است: “هموطنان توجه داشته باشند با توجه به شرایط همه گیری کرونا مهمانی ها و دورهمیهای خانوادگی می تواند تبعات جبران ناپذیری برای ما و عزیزانمان در پی داشته باشد.”
خانم لاری از شهروندان ایرانی خواسته به طور اینترنتی با دوستان و خانوادههایشان دیدوبازدید کنند.
ایران میخواهد واکسیناسیون عمومی کرونا را با واکسن اسپوتنیک روسیه آغاز کند که در چند کشور دیگر نیز استفاده شده و نتایج آزمایشهای آن در نشریههای معتبر علمی منتشر شده است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در ایران گفته است که اولین محموله واکسن روسی برای “نمونهبرداری و انجام بررسیهای نهایی به محل نگهداری” منتقل شده و آغاز واکسیناسیون پس از ” تایید و اعلام معاونت بهداشت و کمیته اجرایی واکسیناسیون” انجام خواهد شد.
علاوه بر قرارداد دو میلیون دوز واکسن اسپوتنیک، نهاد بینالمللی کوواکس نیز قرار است که چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن را در چند ماه آتی به ایران بدهد.
تحقیق روی این واکسن در دانشگاه آکسفورد انجام شد و تولید شرکت سوئدی-بریتانیایی آسترازنیکا است.
سفارت بریتانیا در تهران ضمن اشاره به واکسنهایی که قرار است کوواکس به ایران بدهد، گفته است: “اظهارات رسمی که باعث ایجاد تردید در واکسنهای به خصوصی میشود، در صورتی که بر مبنای توجیهات علمی نباشد میتواند به خاطر منصرف کردن افراد از واکسیناسیون منجر به مرگ آنها شود.”
با وجود انتشار تحقیقات مربوط و تایید واکسنها در چند کشور دیگر، چندی پیش آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی را زیر سوال برد. چند مقام دیگر ایران نیز موضع مشابهی گرفتند و از جمله مطالبی علیه واکسن روسی در رسانههای ایران بیان شد.