وزرای خارجه گروه هفت به ایران هشدار دادند زمان برای “جاهطلبیهای” این کشور رو به پایان است. علی باقری متقابلا گفت طرف اروپایی “زیادهخواهی” میکند و از “پیوند راهبردی” برخی از این کشورها با اسرائیل انتقاد کرد.
وزرای خارجه گروه هفت گفتهاند که زمان برای رسیدن به یک توافق هستهای رو به پایان است و نسبت به “جاهطلبیهای هستهای” ایران هشدار دادند.
لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا، کشور میزبان نشست گروه هفت، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که از سرگیری مذاکرات در وین “آخرین فرصت جمهوری اسلامی” برای دستیابی به یک “قطعنامه جدی” است و افزود: «هنوز زمان برای این که ایران برای رسیدن به توافق گام بردارد وجود دارد.»
در بیانیه پایانی نشست آمده است که ایران “باید تشدید تنش هستهای را متوقف و از فرصت برای دستیابی به توافق استفاده کند” .
پیش از وزیر خارجه بریتانیا، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان موضع جمهوری اسلامی و تعلل این کشور در مذاکرات هستهای را مورد انتقاد شدید قرار داد و گفت ایران فضای اعتماد را از بین برده است.
علی باقری، رییس هیات مذاکره کننده ایران در واکنش به خبرگزاری ایسنا گفت: «نکته قابل توجه در اظهارات مقامات اروپایی، درخواست وزیر خارجه آلمان برای تسریع در روند مذاکرات است.»
او رویکرد طرفین اروپایی در روند مذاکرات را “غیرسازنده” دانست و افزود: «به نظر میرسد سه کشور اروپایی با اتخاذ مواضعی حتی زیادهخواهانهتر از طرف آمریکایی تا حدی موجب کندی روند گفتوگوها شدهاند».
باقری با اشاره به اسرائیل گفت که اظهارات برخی از مقامات کشورهای در صحنه مذاکرات “نشان دهنده رفتار متناقض آنهاست”. به گفته او این کشورها «از یک طرف به دنبال احیای برجام هستند و از سویی با بازیگری که هویتش در تنشزایی و اقدمات تخریبی است، پیوندهای راهبردی ایجاد میکنند. کشوری که همه تلاشش این است که مسیر توافق را بر هم بزند».
علی باقری همچنین پیش بینی کرد که مذاکرات “سخت و زمانبری” پیش رو باشد زیرا به گفته او ایران و ۱+۴ بر سر اینکه متن دور ششم مذاکرات مورد بحث قرار گیرد یا متون ارائه شده ایران، “اختلافات اساسی” دارند.
او در عین حال افزود که ایران در حال اعمال “اصلاحات و دیدگاههای خود” بر روی متن پیشنویس دور ششم است و راهحل نهایی احتمالا این است که با اضافه کردن این “اصلاحات” به متن مذاکرات دور ششم ، بتوان از این “سد “عبور کرد.