اندونزی مقررات حجاب اجباری را در مدارس دولتی لغو کرده است. این تصمیم بعد از آن اعلام میشود که اجبار دانشآموزان غیرمسلمان در یک مدرسه در سوماترای غربی جنجال آفرید.
در اندونزی که پرجمعیتترین کشور اسلامی است، اجبار در پوشش اسلامی دختران در مدارس دولتی ممنوع اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اتفاق پس از آن رخ داد که اجبار یک دانشآموز مسیحی به پوشش اسلامی در این کشور جنجال آفرید.
تصمیم به لغو حجاب اجباری با استقبال مدافعان حقوق بشر روبرو شد که با اجبار دختران غیرمسلمان به حجاب اسلامی در مناطق محافظهکار این کشور سالهاست مخالفت میکنند.
ندیم مکارم، وزیر آموزش و فرهنگ اندونزی، مدارسی که از این قانون پیروی نمیکنند را تهدید به تحریم کرد. او روز چهارشنبه ۳ فوریه پوشش را یک انتخاب فردی خواند و گفت، مدارس “نمیتوانند آن را اجباری کنند”.
مدارسی که از این قانون سرپیچی کنند جریمه شده و با خطر قطع بودجه مواجه خواهند شد.
آندریاس هرسونو، محقق ارشد دیدهبان حقوق بشر در جاکارتا این مصوبه را “گامی مثبت” در محافظت از حقوق زنان در اندونزی خواند.
او گفت، مدارس دولتی این کشور میلیونها دختر و معلم زن را به پوشش اسلامی مجبور و تلاش کردهاند حرف خود را با “قلدری، ارعاب، فشارهای اجتماعی و در برخی موارد اخراج و استعفا” به کرسی بنشانند.
نگرانی از کاهش رواداری دینی در این کشور که نزدیک به ۹۰درصد آن را مسلمانان تشکیل میدهند بهویژه پس از جنجالی افزایش یافت که عامل آن اجبار دانشآموزان غیرمسلمان در سوماترای غربی به پوشش اسلامی بود.
یاقوت کوماس، وزیر امور مذهبی اندونزی گفته است: «قرار نیست که مذهب دلیلی برای تعارض یا توجیهی برای رفتار ناعادلانه با دگراندیشان باشد.»
مقررات جدید عدم اجبار به پوشش اسلامی در مدارس دولتی شامل استان آچه که با قوانین شریعت اسلامی اداره میشود نخواهد شد.