دولت بریتانیا روز جمعه با صدور بیانیه‌ای، ضمن محکوم کردن شلیک موشک‌های بالستیک در رزمایش سپاه پاسداران، این اقدام را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد توصیف کرد.

در بیانیه وزارت خارجه بریتانیا به نقل از یکی از سخنگویان این وزارتخانه آمده است که در قطعنامه ۲۲۳۱ «از ایران خواسته شده تا هیچ اقدامی مرتبط با موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای انجام ندهد.»

این قطعنامه اندکی بعد از توافق برجام در سال ۲۰۱۵ در شورای امنیت تصویب شد و بر اساس آن، اجرای تمامی قطعنامه‌های تحریمی پیشین این شورا متوقف شد.

روز جمعه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که در آخرین مرحله یک مانور نظامی به نام «پیامبر اعظم ۱۷»، شانزده موشک بالستیک شلیک کرده است.

بعد از برگزاری این رزمایش، عالی‌ترین مقام‌های نظامی ایران از جمله فرمانده سپاه و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، تهدیداتی علیه اسرائیل مطرح کردند.

سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه گفت که این رزمایش «هشدار جدی، واقعی و میدانی به تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی است که مراقب اشتباهات و خطاهای خود باشند.»

فرمانده سپاه افزود که تفاوت رزمایش تمرینی و حمله نظامی برای ایران، «تغییر زوایای پرتاب موشک» است.

سلامی
توضیح تصویر،این نخستین بار نیست که حسین سلامی، اسرائیل را به اقدام نظامی تهدید می‌کند

همچنین سرلشکر محمد باقری، رئیس‌ کل ستاد نیروهای مسلح نیز، «تهدید‌های اسرائیل» را دلیل این مانور ذکر کرد.

او گفت: «۱۶ موشکی که همزمان به هدف اصابت کرد، بخش کوچکی از صدها موشکی است که می‌تواند به طور همزمان، به هر هدفی که آن کشور قصد مخاصمه و تهاجم به ایران داشته باشد اصابت کند.»

این مانور همزمان با تلاش‌های دیپلماتیک اسرائیل برای اثرگذاری بر محتوای توافق برجام رخ داد. اگرچه موضع اسرائیل در برابر برجام همچنان مبهم است و اظهارنظرهای متفاوتی از مقام‌های این کشور منتشر شده است.

روز چهارشنبه، جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید با نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل دیدار کرد. در این ملاقات، آقای بنت ایران را به «باج‌گیری هسته‌ای» متهم کرد.

او گفت ایران از درآمدی که بعد از احیای برجام به دست خواهد آورد، برای توسعه تسلیحاتی استفاده خواهد کرد که با آنها بتواند به اسرائیل آسیب برساند.

آقای بنت در این دیدار خواستار توقف مذاکرات احیای برجام شد.

بنت سولیوان
توضیح تصویر،نفتالی بنت، موضع‌ سخت‌گیرانه‌تری در برابر برجام در مقایسه با وزیر خارجه کشورش دارد

اما روز پنج‌شنبه، یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل با انتشار مقاله‌ای در روزنامه نیویورک تایمز، نوشت که کشورش هیچ مشکلی با یک «توافق خوب» میان ایران و آمریکا ندارد.

این بخش از مقاله آقای لاپید از نظر بعضی رسانه‌های اسرائیلی، نشانه حمایت اسرائیل از مذاکرات هسته‌ای تلقی شده است.

در این مقاله، وزیر خارجه اسرائیل، توافق خوب را توافقی توصیف کرده که برای همیشه جلو ساخت سلاح هسته‌ای در ایران را بگیرد.

او نوشته است: «گزینه خوب دوم، عدم توافق و افزایش تحریم‌ها به شکلی است که مطمئن شویم، ایران رو به جلو حرکت نمی‌کند.»

او رسیدن به «توافق بد» را سومین احتمال می‌داند و در باره پیامدهای آن هشدار داده است.