رسانه های ایران می گویند مصوبه دولت این کشور در اجازه به دولت چین برای گشایش سرکنسولگری در بندرعباس ابلاغ شده است.

بر اساس گزارش ها، محمد مخبر معاون اول ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران، این مصوبه را برای اجرا ابلاغ کرده است.

دولت ایران ماه گذشته به پیشنهاد وزارت امور خارجه و به استناد ماده واحده قانون کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی، با صدور مجوز برای گشایش سرکنسولگری چین در شهر بندرعباس موافقت کرده بود.

دولت ایران موافقت با گشایش کنسولگری چین در بندرعباس را منوط به رعایت عمل متقابل کرده اما مشخص نیست چین چنین اجازه ای به ایران داده و محل کنسولگری جدید ایران در آن کشور در کدام شهر قرار دارد.

خبرگزاری ایلنا در گزارشی به نقل از سفیر پیشین ایران در چین می گوید بین ۵ تا ۶ هزار چینی در ایران زندگی می کنند و احتمالا کنسولگری چین در تهران کفاف نیاز کنسولی این تعداد از اتباع چین در ایران را فراهم نمی کرده است.

قرارداد بلندمدت ایران و چین
توضیح تصویر،وزیر خارجه چین در سال جاری خورشیدی با سفر به تهران قرارداد بلندمدت همکاری با ایران امضا کرد که مفاد آن به درخواست چین محرمانه اعلام شده است

بندرعباس که دولت چین مجوز گشایش کنسولگری در آن را به دست آورده یکی از مهمترین بنادر ایران و پذیرای کشتی های خارجی است که با توجه به سطح واردات ایران از چین، سالیانه میزبان کشتی‌ها‌، خدمه و اتباع چینی است.

ایران در روابط خارجی خود در سال های اخیر وابستگی آشکاری به چین و روسیه پیدا کرده است.

وزیر خارجه چین اوایل سال جاری خورشیدی با سفر به تهران قرارداد ۲۵ ساله همکاری با ایران امضا کرد. افکار عمومی ایران درباره این قرارداد که مفاد آن به طور شفاف اعلام نشده نگرانی نشان داده است. دولت ایران گفته قرارداد به درخواست طرف چینی محرمانه نگه داشته شده است.

قرارداد همکاری بلند مدت با چین مورد درخواست آیت الله علی خامنه ای در جریان سفر رئیس جمهور آن کشور به تهران بود.

قرار است ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به زودی عازم روسیه شود و قرارداد ۲۰ ساله همکاری با آن کشور امضا کند.

قرارداد همکاری بلند مدت با چین مورد درخواست آیت الله علی خامنه ای در جریان سفر رئیس جمهور آن کشور به تهران بود
توضیح تصویر،قرارداد همکاری بلند مدت با چین مورد درخواست آیت الله علی خامنه ای در جریان سفر رئیس جمهور آن کشور به تهران بود

چین و روسیه دو شریک توافق اتمی برجام هستند.

از آنجا که آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران به دولت این کشور اجازه نداده به طور مستقیم به آمریکا مذاکره کنند، چین و روسیه به همراه سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان مشترکا از جانب ایران با ایالات متحده در مذاکرات احیای برجام برای رفع تحریم های اتمی علیه ایران و بازگشت این کشور به محدودیت های اتمی مذاکره می کنند.

ایران به طور دائم از نقش چین و روسیه در مذاکرات احیای برجام تمجید می کند اما در برابر از بریتانیا، فرانسه و آلمان انتقاد دارد.