نمایندگان مجلس اعیان بریتانیا دولت این کشور را تحت فشار گذاشتهاند تا سپاه پاسداران را در لیست گروههای تروریستی قرار دهد. این درخواست پس از حمله به فرودگاه ابوظبی توسط شیعیان مورد حمایت ایران در یمن مطرح شده است.
دولت بریتانیا به طور فعال در حال بررسی این موضوع است که آیا ایران و گروههای تروریستی یمن پشت حمله روز دوشنبه ۱۷ ژانویه (۲۷ دیماه) علیه تاسیسات نفتی و فرودگاه ابوظبی بودهاند یا نه. در جریان این حمله سه نفر کشته شدند.
یک سخنگوی ارشد دولت بریتانیا روز چهارشنبه ۱۹ ژانویه در مجلس اعیان تایید کرد که مقامات بریتانیا در حال بررسی این موضوع هستند که آیا باید سپاه پاسداران را در لیست گروههای تروریستی قرار داد یا نه.
لرد آندرو شارپ گفت او گزارش رسانهها را در این باره که نیروهای سپاه پاسداران، خلبانان پهپادهای هردو گروه حزبالله و حوثیهای یمن را در یک پایگاه هوایی در کاشان برای حمله به تاسیسات یادشده در امارات و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس آموزش دادهاند، مطالعه کرده است.
روز دوشنبه ۱۷ ژانویه فرودگاه بینالمللی ابوظبی و چند تاسیسات نفتی این کشور هدف پهپادهای نظامی قرار گرفتند. حوثیهای یمن مسئولیت این حملات را بر عهده گرفتند.
یک سخنگوی دیگر دولت به مجلس اعیان بریتانیا گفته است: «دولت به طور مرتب در حال بررسی تاثیرات فعالیتهای بیثباتکننده سپاه پاسداران در سراسر منطقه، و نیز حمایتهای سیاسی، مالی و نظامی این نهاد از گروههای مختلف و ممنوع شبه نظامی است.»
این فعالیتها شامل حمایت سپاه پاسداران از حزبالله در سوریه، شبه نظامیان در عراق و حوثیهای یمن میشود.
این سخنگوی دولت بریتانیا اضافه کرده است: «این گونه فعالیتها خطری برای امنیت و ثبات در منطقه است و تنش را افزایش میدهد.»
بریتانیا در حال حاضر ۲۰۰ مورد تحریم علیه ایران اعمال کرده که شامل سپاه پاسداران نیز میشود. با این حال لرد استوارت پولاک به لرد شارپ و وزارت کشور بریتانیا فشار آورده تا سپاه پاسداران را به طور کامل در لیست تحریم قرار داده و فعالیتش را ممنوع کنند.
لرد شارپ در پاسخ به این درخواست گفت: «لیست نهادهای ممنوع تحت بازبینی دائمی قرار دارد اما ما نمیتوانیم مرتب در این باره که آیا یک سازمان برای اضافه شدن به این لیست دردست بررسی قرار دارد یا نه گزارش دهیم.»
ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را در لیست گروههای تروریستی قرار داد و بریتانیا حالا تحت فشار است تا از این اقدام آمریکا تبعیت کند. کمیته روابط خارجی مجلس بریتانیا در سال ۲۰۲۰ از دولت خواست تا به دلیل گروگانگیری حکومتی از سوی جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران در این اقدام آمریکا با این کشور همراه شود.
حالا و به خصوص پس از حمله حوثیهای یمن به ابوظبی و ادامه حمایت سپاه پاسداران از گروههای تندرو، این درخواست دوباره مطرح شده است.
لرد شارپ بر حمایت بریتانیا از امارات متحده عربی در پی حملات روز دوشنبه تاکید کرده است. او گفت: «بریتانیا به شدت نگران حملات منسوب به حوثیهای یمن علیه امارات است. ما با متحدان اماراتیمان در تماس هستیم و همبستگی و حمایت بریتانیا را به اطلاع آنها رساندهایم.»