حامد قره‌اوغلانی، زندانی سیاسی که به بیماری صرع مبتلاست از زمان دستگیری‌اش در تیرماه تا کنون به داروهای خود دسترسی ندارد. پزشک خارج زندان گفته اگر حالت تشنج به او دست دهد می‌تواند عوارض برگشت ناپذیر مغزی داشته باشد.

سازمان عفو بین‌الملل در یک فراخوان “اقدام فوری” از ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه ایران درخواست کرده که دستور آزادی حامد قره‌اوغلانی، زندانی سیاسی ۳۴ ساله را صادر کند و تا زمان آزادی امکان دسترسی او به دارو و وسایل پزشکی و درمانی را فراهم کند.

به گفته این سازمان مستقل حقوق بشری، حامد قره‌اوغلانی از دسترسی به داروهای مورد نیازش محروم است و مقامات زندان از انتقال او به یک مرکز درمانی تخصصی خودداری می‌کنند. این زندانی به دلیل بیماری‌اش باید هر شش ماه یک بار مورد معاینه تخصصی مغز و اعصاب قرار بگیرد.

قره‌اوغلانی به گفته خانواده‌اش در حال حاضر به طور مرتب دچار سرگیجه، بی‌حالی، سردرد و ضعف عضلانی است و پزشک معالجش در خارج زندان به خانواده گفته با توجه به این علائم احتمال بروز تشنج بسیار بالاست و این تشنج‌ها می تواند عوارض برگشت ناپذیر مغزی برای او داشته باشد.

مسئولان زندان از دادن داروهای مورد نیاز به او که از تاریخ ۷ تیر امسال در زندان ارومیه است خودداری می‌کنند. قره‌اوغلانی در ابتدای دستگیری به مدت دو هفته در سلول انفرادی بود.

دادگاه او در آذرماه تشکیل شد و پس از تنها ۱۰ دقیقه حکم را صادر کرد: ۱۴ سال و یک ماه حبس به اتهام توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروهی که علیه نظام جمهوری اسلامی دست به قیام مسلحانه می‌زند.

حامد قره‌اوغلانی در فضای مجازی مطالبی در انتقاد از رهبر جمهوری اسلامی و فساد سیستماتیک در حکومت می‌نوشت. همچنین پاره کردن عکس‌های خامنه‌ای و قاسم سلیمانی نیز به او نسبت داده شده است.

اما در حقیقت اتهام اصلی او این است که افرادی از خانواده‌اش در خارج از کشور هوادار سازمان مجاهدین خلق هستند و حامد متهم به ارتباط با آنهاست.

بر اساس گزارش عفو بین‌الملل حامد قره‌اوغلانی در  کنار زندانیانی نگهداری می‌شود که مرتکب جرايم خشونت‌بار شده‌اند و چندین بار او را به حمله فیزیکی و جنسی تهدید کرده‌اند.

درخواست از رییسی: به این جهنم پایان دهید

حامد قره اوغلانی در تاریخ ۲۶ دی ماه نامه‌ای خطاب به رییسی، رییس قوه قضاییه نوشت و در آن احکام صادرشده علیه خود را نتیجه “پرونده‌سازی بی‌شرمانه” نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی عنوان کرد.

او دراین نامه نوشته است: «آقای رئیسی، چرا من را مانند راه‌زنان ربودند؟ بازجویی و شکنجه کردند، داروهایم را از من دریغ کردند، مرا در بند زندانیان جرایم خطرناک زندانی کردند و به چه جرمی به من حکم اعدام و ۱۴ سال زندان دادند؟»

یکی از سه قاضی دادگاه انقلاب ارومیه که در این پرونده رأی داده‌اند، قاضی علی شیخ لو، حکم به اعدام حامد قره‌اوغلانی داده است. اما رأی اکثریت، یعنی حبس قابل ‌اجراست.

اشاره او به ربودن هم به این دلیل است که ماموران امنیتی به بهانه مشتری نصب دوربین‌های مداربسته با او تماس گرفته و سپس او را با خود برده‌اند.

حامد قره‌اوغلانی در نامه‌اش به رییس قوه قضاییه به فشارهایی اشاره کرده که نیروهای امنیتی بر مادر و خواهر او وارد کرده‌اند و نوشته خواهرش از ترس نیروهای امنیتی جرأت خروج از خانه را ندارد.

خواهر او هانیه قره اوغلانی به طور مرتب در توییتر درباره برادرش اطلاع رسانی می‌کند.

این زندانی سیاسی در نامه‌اش تاکید کرده که عضو هیچ گروه سیاسی نیست و حتی سمپاتی هم به سازمان مجاهدین خلق ندارد. او نوشته است: «آقای رئیسی، من از شما فقط یک خواسته دارم؛ اگر در شعارهای خود صادق هستید، به جهنمی که نهادهای امنیتی برای من و خانواده‌ام ساخته‌اند پایان دهید.»