همزمان با افزایش مبتلایان کرونا در ایران و بالا رفتن شمار مراجعه کنندگان به بیمارستانها در پی آغاز موج ششم شیوع و بیشتر شدن شهرهای قرمز، امروز علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونای شهر تهران گفت: “حتماً برای موج ششم برای به روز رسانی تأسیسات، دستگاهها و لجستیک اکسیژن بیمارستانها اقدام کنند”.
آقای زالی همچنین به بخشهای اورژانس کودکان نیز جهت آمادگی برای پذیرش کودکان مبتلا به سویه اومیکرون کووید ۱۹ اعلام آمادهباش داده است.
به گفته وی “به دلیل درگیری بیشتر اطفال با بیماری اومیکرون، بحث کمبود انواع تختهای اطفال” یکی از مسائل پیش رو در موج ششم خواهد بود.
خبرگزاری فارس هم در خبری اعلام کرده که مدارس در شهرهای قرمز و نارنجی به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.
فارس گزارش داده: “بنا به تصمیم ستاد مقابله با این بیماری، آموزشهای حضوری در مدارس تمامی مقاطع تحصیلی شهری و روستایی مناطق قرمز و نارنجی، از روز شنبه ۱۶ بهمن تا دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ تعطیل و تدریس برای دانش آموزان بصورت مجازی انجام خواهد گرفت.”
براساس آخرین رنگبندی شهرهای ایران در حال حاضر ۷۷ شهر در وضعیت قرمز قرار داشته و ۱۷۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، همچنین ۱۸۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
امروز علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشت ستاد کرونای استان تهران نیز به مردم هشدار داد که “کوچکترین علائم سرماخوردگی را هم اومیکرون در نظر بگیرید و منتظر درگیری ریه و سیتی اسکن نباشید”.
آقای اولیایی منش همچنین گفت که با توجه به بالا بودن تعداد مبتلایان تستهای رپید جایگزین پیسیآر خواهد شد و افزود “در مورد اومیکرون میگوییم ۵ روز بعد از ابتلا و قرنطینه افراد میتوانند به زندگی عادی بازگردند و با توجه به حجم بالای ابتلاها تست پیسیآردیگر ارزش خود را از دست میدهد.”
حمیدرضا ابطحی، عضو کمیته علمی کشوری کرونا نیز گفته است: “سرعت پیشرفت اومیکرون بیشتر از میزانی بود که پیش بینی میشد، البته سرعت افزایش تعداد بیماران بدحال اینگونه نبوده و سریعتر از پیش بینیهای اولیه پیش نرفته است.”
به گفته وی “انتظار میرفت میزان ابتلاها با این سرعت در دو هفته رخ دهد اما همان میزان در چهار روز رخ داده بود”.
آقای ابطحی در عین حال تاکید کرده که “هنوز مانند موج قبلی با افزایش قابل توجه در بخشهای مراقبتهای ویژه مواجه نشده ایم.”
براساس اعلام وزارت بهداشت ایران روز گذشته ۳۷ هزار ۳۹۵ مبتلا جدید شناسایی شده و ۶۱ نفر نیز جان خود را اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
براساس آمار رسمی تاکنون در ایران ۱۳۲ هزار و ۶۲۴ نفر پس از ابتلا به کووید ۱۹ جانباختهاند و بیش از ۶ میلیون ۴۸۳ هزار نفر هم از ابتدای همهگیری کرونا مبتلا شدهاند اما تحقیقات و بررسیهای بیبیسی فارسی نشان میدهند در دو سالی که از آغاز همهگیری کووید ۱۹ در ایران گذشته، حدود ۳۰۰ هزار نفر در ایران قربانی این همهگیری شدهاند.
این رقم بیش از دو برابر آمار رسمی جانباختگان کرونا در ایران در همین مدت است.