در پی کشته شدن یک مامور انتظامی در استان فارس، فرمانده کل نیروی انتظامی خواستار اصلاح قانون به کارگیری سلاح شد. دادستان کل کشور از این درخواست حمایت کرده و رئیس مجلس وعده داده اصلاحیه این قانون خارج از نوبت بررسی شود.
در پی کشته شدن جانشین فرمانده پاسگاه انتظامی بیدزرد شیراز در یک درگیری، سردار حسین اشتری خواستار “اصلاح قانون به کارگیری سلاح و بخشی از آئین دادرسی کیفری” شد.
به گزارش خبرگزاری مهر فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی جمعه ۱۵ بهمن همه نهادها و دستگاههای مرتبط، از جمله مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و وزارت دادگستری را فراخواند “نسبت به تقنین قوانین مورد نیاز پلیس” اقدام کنند.
بنابر گزارشها شامگاه چهارشنبه ۱۳ بهمن ماموران پاسگاه بیدزرد در استان فارس با چند نفر که “اراذل و اوباش” معرفی شدهاند درگیر شدند و در جریان این زد و خوردها ستوان یکم علی اکبر رنجبر بر اثر اصابت چاقو به گردنش کشته و یک سرباز مجروح شد.
بر پایه قانون بهكارگيری سلاح توسط ماموران نيروهای مسلح که سال ۱۳۷۳ در مجلس تصویب شد ماموران انتظامی در مواردی، مانند زمانی که با خطر جانی روبرو هستند حق دارند برای دفاع از خود از سلاح استفاده کنند.
در این قانون تصریح شده ماموران انتظامی هنگام احساس نیاز به استفاده از سلاح گرم ابتدا باید به عنوان اخطار تیرهوایی شلیک کنند، در مرحله بعد افراد مظنون را از کمر به پائین هدف بگیرند و در نهایت چنانچه ضرورت داشت به سمت بالاتنه افراد تیراندازی کنند.
اصلاح کدام بخش از قانون؟
فرمانده ناجا اشاره روشنی به بخشهایی از این قانون که به گفته او نیاز به بازنگری و اصلاح دارد نکرده است. او “برای استمرار برخورد قاطع و جدی با اراذل و اوباش” دستور ویژهای خطاب به فرماندهان انتظامی صادر کرد.
در واکنش به حادثه پاسگاه بیدزرد، محمد جعفر منتظری داستان کل کشور هم روز جمعه در پیامی خطاب به دادستانهای سراسر ایران نوشت: «تاکید میکنم ضمن مساعدت و حمایت از مامورین محترم حافظ امنیت جامعه با اقتدار و قاطعیت حادثه منجر به شهادت را تعقیب و با همکاری نیروهای اطلاعاتی و امنیتی، عامل و عاملین اینگونه حوادث را شناسایی و با سرعت و دقت در رسیدگی و سپردن آنان به دست قانون در چارچوب قوانین و مقررات اقدام لازم را معمول نمایند.»
محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس از ستاد کل نیروهای مسلح و نیروی انتظامی خواست “در اسرع وقت” اصلاحات مورد نیاز قانون استفاده از سلاح برای مامورین انتظامی را ارائه کنند “تا خارج از نوبت در دستور رسیدگی و تصویب قرار گیرد”.
خبرگزاری ایسنا به نقل از کاووس محمدی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس استان فارس گزارش داده ماموران انتظامی پاسگاه بیدزرد “هنگام اجرای ماموریت با اراذل و اوباش درگیر شدند” و در این درگیری معاون پاسگاه بر اثر اصابت ضربه قمه به گردنش به شدت مجروح شد و بر اثر خونریزی شدید درگذشت.
به گزارش خبرگزاری فارس، رهام بخش حبیبی، فرمانده انتظامی استان فارس میگوید مامور کشته شده و سربازی که رانندگی خودروی پلیس را بر عهده داشته در جریان گشت در جاده شیراز به کوار جلوی یک رستوران توقف کرده بودند و فردی که ظاهرا آنها را تعقیب کرده با قمه به آنها حمله کرده است.
در سالهای اخیر خبرهای فراوانی درباره درگیری با انواع سلاح سرد و گرم منتشر شد و تصویرها و ویدئوهای زیادی از این درگیریها در فضای مجازی انتشار یافته است.
نقاط ناامن در پایتخت، تائید و تکذیب
زهرا شمساحسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در نشست ۱۴ دی ماه این شورا با استناد به گزارشهای پیامگیر تلفنی مرکز سامانه مدیریت شهری گفته بود در دوازده ماه منتهی به آذر امسال “بیش از ۲۶ هزار نقطه ناایمن” توسط شهروندان گزارش شده است.
ظاهرا منظور این عضو شورای شهر ۲۶ هزار مورد گزارش ناامنی در طی یک سال بوده است. مریم اردبیلی، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران چند روز بعد در یک نشست خبری اعلام کرد در پایتخت “حدود دو هزار نقطه ناامن” وجود دارد و تا زمانی که زنان همه جا احساس امنیت کنند فاصله زیاد است.
وقوع درگیری و احساس ناامنی در بسیاری از نقاط تهران توسط کاربران شبکههای اجتماعی نیز بیان شده است. با این حال حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران بزرگ ۲۵ دی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا ادعا کرد “در تهران هیچ نقطه ناامنی نداریم”.
رئیس پلیس تهران بزرگ وجود هزاران نقطه ناامن در پایتخت را کذب خوانده و هشدار داده که ارائه اینگونه اطلاعات و آمار غلط “موجب تشویش اذهان عمومی” میشود و با کسانی که این کار را تکرار کنند برخورد قانونی خواهد شد.