نتیجه تحقیق انستیتو روبرت کخ المان نشان می‌دهد پیشینه مهاجرت تعیین کننده تمایل به واکسینه شدن علیه کرونا نیست، بلکه ویژگی‌های اجتماعی- اقتصادی مانند تحصیلات، درآمد، سن و موانع زبانی نقش اصلی را بازی می‌کنند.

کرونا، واکسیناسیون و مهاجران؛ وقتی این سه موضوع در کنار هم قرار می‌گیرند، همه چیز به سرعت سیاسی و پیچیده می‌شود. علاوه بر این، تجربه تبعیض در مراکز بهداشتی و درمانی، به عنوان مثال به دلیل ظاهر افراد، لهجه یا مشکلات فهم زبان، از موانعی است که باعث می‌شود عده واکسینه شده‌ها در میان شهروندانی با سابقه مهاجرت در آلمان کم‌تر از بقیه باشد.

انستیتو روبرت کخ آلمان (RKI) دست به یک نظرسنجی زده است که محققان به عنوان بخشی از نظارت بر واکسیناسیون کرونا انجام داده‌اند. هدف آنها این بوده که در مورد میزان واکسیناسیون و تمایل به واکسیناسیون افراد، با و بدون سابقه مهاجرت اطلاعات بیشتری کسب کنند.

بی‌اطلاعی از تشویق‌ دولت برای واکسیناسیون

بر اساس نتایج این تحقیق که پنجشنبه ۱۴ بهمن (سوم فوریه) منتشر شد، عدم اطمینان و آگاهی نادرست در بین آن دسته از شهروندان با سابقه مهاجرت، یکی از عوامل واکسینه نشدن آنها بوده است. 

در این میان موانع زبانی نقش مهمی را ایفا کرده‌اند. به گفته الیزا وولکوته، دستیار پژوهشی RKI «هرچه مهارت‌های زبان آلمانی بهتر بوده، میزان واکسیناسیون نیز بالاتر بوده است.»

او می‌گوید نکته قابل توجه این است که «افراد واکسینه نشده با سابقه مهاجرت نسبت به افراد بدون سابقه مهاجرت تمایل بیشتری به واکسینه شدن داشتند» و این نشان می‌دهد که این افراد اغلب از “کمپین تشویق برای واکسیناسیون” بی‌اطلاع مانده‌اند.

۱۰۰۰ نفر در این تحقیق شرکت کرده‌اند. حدود ۹۲ درصد از افرادی که زبان آلمانی را خوب می‌دانسته‌اند، حداقل یک بار واکسینه شده‌اند. این میزان برای پاسخ دهندگان با سطح متوسط ​​آلمانی ۸۳ درصد و برای کسانی که سطح زبانی بسیار ضعیفی داشتند ۷۵ درصد بوده است.

بر اساس این گزارش، تمایل به واکسیناسیون تا حد زیادی به تحصیلات و درآمد و همچنین سن بستگی دارد و این‌ها عواملی هستند که رفتار شهروندان را در برابر واکسیناسیون بسیار بیشتر از ملیت‌‌شان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تمایل به واکسیناسیون در میان مهاجران بیشتر از آلمانی‌هاست

این مطالعه همچنین نشان داده است که تمایل به دریافت واکسن کرونا در میان افراد واکسینه نشده با سابقه مهاجرت بیشتر از افراد واکسینه نشده بدون سابقه مهاجرت است. 

با این حال داده‌های تاکنونی در آلمان هنوز برای ارزیابی روشن در این رابطه بسیار مبهم است. اما در اتریش، جایی که در آن محل تولد و ملیت هر فرد واکسینه شده ثبت می‌شود، آمار روشن است. در آنجا نرخ واکسیناسیون در میان شهروندانی که از ترکیه، افغانستان، ایران یا آلمان مهاجرت کرده‌اند، گاهی به طور قابل توجهی بالاتر از شهروندان اتریشی است.

مهاجران کشورهای شرق اروپا تمایل بسیاری کم‌تری به واکسینه کردن خود دارند.

  • تشدید مقررات کرونا در روزهای پایان سال، اعتراضات گسترده‌ای را دامن زده است. دوشنبه ۲۷ دسامبر، اولین روز پس از تعطیلات کریسمس، شهرهای مختلف ایالت مکلنبورگ فورپومرن، در شمال شرقی آلمان صحنه تظاهرات ۱۵ هزار نفر بودند.