به گفته رئیس جمهوری آمریکا تعداد واکسن‌هایی که این کشور خریده برای تمام جمعیت ایالات متحده کافی است. جو بایدن وعده داده بود در صد روز نخست ریاست جمهوری او ۱۰۰ میلیون نفر واکسینه شوند و اکنون از این برنامه جلو افتاده است.

دولت جدید آمریکا با دو شرکت داروسازی آمریکایی مدرنا و فایزر برای خرید ۱۰۰ میلیون دوز واکسن از هر یک از آنها قرارداد نهایی را امضاء کرده است.

به گزارش رادیو آلمان این خبر را چهل و ششمین رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنج‌شنبه، به وقت محلی (۱۱ فوریه/ ۲۳ بهمن) در جریان بازدید از انستیتو ملی بهداشت آمریکا در نزدیکی واشنگتن اعلام کرد.

جو بایدن سی‌ام دسامبر با انتقاد از سیاست‌های دولت دونالد ترامپ در زمینه مقابله با پاندمی کرونا و کندی روند واکسیناسیون وعده داده بود با ورود او به کاخ سفید در بیستم ژانویه روزی یک میلیون نفر واکسینه شوند.

۶۰۰ میلیون دوز واکسن تا پایان ژوئیه

به گفته بایدن با امضای قرارداد خرید ۲۰۰ میلیون دوز واکسن جدید، آمریکا تا پایان ماه ژوئیه دست‌کم ۶۰۰ میلیون دوز واکسن دریافت می‌کند که برای واکسینه کردن تمام شهروندان کافی خواهد بود.

هر فرد برای مصونیت در برابر ابتلا به بیماری کووید۱۹ باید دو دوز از واکسن‌هایی که تا کنون در آمریکا مجوز گرفته‌اند را دریافت کند. بر این مبنا واکسن‌هایی که ایالات متحده تا کنون خریده برای واکسینه کردن ۳۰۰ میلیون نفر کافی هستند.

بر پایه سرشماری سال ۲۰۱۹ آمریکا حدود ۳۲۸ میلیون نفر جمعیت دارد. بسیاری از کارشناسان معتقدند برای رسیدن به مصونیت جمعی در مقابل پاندمی کرونا باید دست‌کم ۷۰ درصد شهروندان واکسینه شوند.

جو بایدن در جریان بازدید از انستیتو ملی بهداشت آمریکا بار دیگر از برنامه‌های دولت قبلی برای واکسیناسیون و عدم سفارش واکسن به اندازه لازم به شدت انتقاد کرد و افزود کم‌کاری‌های دولت دونالد ترامپ در این زمینه “بسیار بدتر” از برآوردهای او و همکارانش بوده است.

پیشرفت واکسیناسیون بهتر از وعده‌های دولت بایدن

رئیس جمهوری آمریکا در عین حال وعده داد توزیع واکسن میان ایالت‌ها بر اساس جمعیت آنها خواهد بود و به ۱۰ میلیون دوز در هفته افزایش خواهد یافت.

بنابر گزارش‌ها در سه هفته پس از آغاز به کار دولت بایدن ۲۶ میلیون دوز واکسن به شهروندان آمریکایی تزریق شده که حدود پنج میلیون دوز بیش از برنامه اعلام شده قبلی است.

آمریکا درگیرترین کشور جهان با پاندمی کرونا به شمار می‌رود و منتقدان علت اصلی آن را جدی نگرفتن شیوع کرونا توسط دولت دونالد ترامپ، به خصوص در ماه‌های آغاز پاندمی عنوان می‌کنند.

بر پایه آمار دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز، تا روز شنبه ۱۲ فوریه  نزدیک به ۲۷ میلیون و ۳۹۳ هزار مبتلا به بیماری کووید۱۹ در ایالات متحده شناسایی شده و این تعداد حدود یک چهارم کل مبتلایان در ۱۹۲ کشور جهان است.