یک نفتکش متعلق به شرکت ثبت شده‌ای در لس آنجلس آمریکا به همکاری برای «حمل غیرقانونی نفت ایران» و نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی متهم شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنج‌شنبه ۲۸ بهمن‌ گزارش داد که گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» در نامه‌ای که به تاریخ روز سه‌شنبه تنظیم شده است، شرکت سرمایه‌گذاری اوک‌تری آمریکا را متهم کرده که نفتکش‌ تحت مالکیت آن، در انتقال غیرقانونی نفت جمهوری اسلامی ایران همکاری کرده است.

این شرکت غول آمریکایی که دارایی‌های آن به ۱۶۰ میلیارد دلار می‌رسد، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که درباره این موضوع با تحقیقات دولت آمریکا همکاری می‌کند.

آسوشیتدپرس می‌نویسد عکس‌های هوایی گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» نشان می‌دهد که نفتکش متعلق به این شرکت آمریکایی، در سنگاپور در کنار نفتکشی که گفته می‌شود حامل نفت ایران است، قرار گرفته است.

ایران از این روش برای دور زدن تحریم‌ها و انتقال محموله نفتکش‌ها به نفتکش‌های دیگر برای رد گم کردن منبع و مقصد نفت صادراتی استفاده می‌کند.

شرکت فلیت‌اسکیپ، زیرمجموعه اوک‌تری و مالک نفتکش «سوئز راجان»، در نامه‌ای به رویترز گفته است این شرکت در عملیات‌های خود از بهترین تجربه‌ها در راستای مطابقت با قوانین تحریمی آمریکا استفاده می‌کند و هر گزارشی درباره عدم پایبندی به تحریم‌ها را با جدیت بررسی می‌کند و در همین زمینه در تحقیقات مقامات آمریکا همکاری‌های لازم را خواهد داشت.

آمریکا هم‌اکنون در حال مذاکره غیرمستقیم با ایران به همراه دیگر اعضای برجام برای احیای توافق هسته‌ای است و گزارش‌ها حاکی است که این مذاکرات پیشرفت داشته است.

آمارهای شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها نشان می‌دهد که صادرات روزانه نفت خام ایران طی ماه‌های گذشته به حدود یک میلیون بشکه در روز رسیده که سه برابر سال ۲۰۲۰ است و بخش اعظم این محموله‌ها با تغییر مالکیت آن، به‌عنوان نفت دیگر کشورها از جمله عمان، امارات و اندونزی و مالزی راهی چین می‌شود.

بررسی‌های «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» نشان می‌دهد که ایران در ماه ژانویه گذشته، روزانه یک میلیون و ۴۴۷ هزار بشکه نفت، میعانات گازی و محصولات نفتی صادر کرده که حدود ۹۲۳ هزار بشکه آن راهی چین، ۱۰۶ هزار بشکه راهی سوریه و بقیه راهی مقاصد نامعلوم شده است.

آمارهای ردیابی نفتکش‌ها که توسط این نهاد آمریکایی منتشر شده است، همچنین نشان می‌دهد ایران در دسامبر پارسال، به ونزوئلا (۶۸ هزار بشکه در روز) و امارات (۴۴ هزار بشکه در روز) محموله‌های نفت و محصولات نفتی تحویل داده و در مجموع یک میلیون و ۳۱۸ هزار بشکه نفت، میعانات گازی و محصولات نفتی راهی بازارهای بین‌المللی کرده که سهم چین از دریافت این محموله‌ها حدود ۶۶ درصد بوده است.

این گزارش می‌گوید ماه نوامبر پارسال نیز چین به تنهایی بیش از یک میلیون بشکه در روز نفت، میعانات گازی و محصولات نفتی ایران را خریداری کرده و ایران در مجموع، روزانه یک میلیون و ۲۰۷ هزار بشکه صادرات نفت و محصولات نفتی داشته است.

عکس آرشیوی است.