جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، روز سه‌شنبه نخستین تحریم‌های اقتصادی دولت خود علیه روسیه را در واکنش به اقدام مسکو در به رسمیت شناختن استقلال مناطق دونتسک و لوهانسک در اوکراین اعلام کرد.

ساعاتی بعد ژاپن و استرالیا نیز در تحریم مسکو به کانادا پیوستند.

ایالات متحده، اتحادیه اروپا، آلمان و بریتانیا نیز در همین روز تحریم‌های اقتصادی سنگینی علیه مسکو وضع کردند.

جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه در دونتسک و لوهانسک سال ۲۰۱۴ در پی انقلاب اوکراین که به سرنگونی دولت هوادار مسکو انجامید، این مناطق را از اوکراین جدا کردند و آن را «جمهوری‌های خلق» نامیدند.

جاستین ترودو گفت که دولت او شهروندان کانادایی را از هر گونه رابطه اقتصادی با این کشور‌های به اصطلاح «استقلال یافته» دونتسک و لوهانسک منع می‌کند.

وی افزود که کانادا همچنین شهروندان این کشور را از هر گونه مشارکت در خرید اوراق قرضه دولت روسیه منع می‌کند.

آقای ترودو سپس ادامه داد که دولت او اعضای پارلمان روسیه را که رای به «استقلال» دونتسک و لوهانسک داده‌اند تحریم می‌کند.

نخست وزیر کانادا همچنین گفت که این کشور تحریم‌هایی را علیه دو بانک روسی تحت حمایت دولت اعمال خواهد کرد.

وی در ادامه خاطرنشان ساخت که دستور اعزام نیروهای نظامی بیشتری به منطقه را نیز صادر خواهد کرد.

جاستین ترودو گفت: «امروز من همچنین دستور اعزام تا ۴۶۰ عضو نیروهای مسلح کانادا به منطقه را صادر می‌کنم. این امر شامل اعزام نیروهای بیشتر به لتونی و همچنین استقرار یک ناوچه اضافی و هواپیمای گشتی دریا خواهد بود.»

ژاپن و استرالیا نیز به دلیل اقدامات روسیه در قبال اوکراین، برای تحریم این کشور به ایالات متحده، اتحادیه اروپا، کانادا، آلمان و بریتانیا پیوستند.

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن روز چهارشنبه اعلام کرد که توکیو تحریم‌هایی از جمله ممنوعیت انتشار اوراق قرضه روسیه در ژاپن و مسدود کردن دارایی های برخی از شهروندان روس را اجرایی خواهد کرد.

آقای کیشیدا در عین حال از روسیه خواست تا به گفت‌وگوهای دیپلماتیک بازگردد.

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا هم در یک نشست خبری گفت که کشورش فوراً تحریم‌هایی را علیه مقامات روسی که گمان می‌رود مسئول اقدامات این کشور علیه اوکراین باشند، آغاز خواهد کرد.

او گفت: «استرالیایی‌ها همیشه در مقابل قلدرها می‌ایستند و ما به همراه همه شرکای خود در مقابل روسیه خواهیم ایستاد.»

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به سربازان روسی دستور داده که وارد شرق اوکراین بشوند و آنها را نیز «نیروهای حافظ صلح» نامیده است. آقای ترودو اما این اقدام روسیه را «تجاوز آشکار به حاکمیت اوکراین» دانسته است.

وی اظهار داشت: «اشتباه نکنید. این اقدام به معنای تهاجم دوباره به یک کشور مستقل است و امری کاملا غیرقابل پذیرش محسوب می‌شود.»