دولت آلمان به سیاست مخالفت با ارسال سلاح به اوکراین پایان داد و اعلام کرد که هزار سلاح ضد تانک و ۵۰۰ موشک زمین به هوای استینگر به اوکراین خواهد فرستاد.

آلمان همچنین با تحویل دادن ۱۴ خودروی زرهی، ۹ فروند توپخانه هویتزر و ۵ هزار کلاه ارتشی به اوکراین موافقت کرده است.

علاوه بر آلمان، کشورهای فرانسه، هلند، لهستان، اسلواکی، استونی، لتونی، بلژیک و جمهوری چک نیز از ارسال تجهیزات نظامی برای اوکراین خبر داده‌اند. خارج از اروپا، دولت استرالیا نیز اعلام کرده است که از طریق ناتو برای اوکراین جنگ‌افزار می‌فرستد.

با پایان مخالفت آلمان با ارسال سلاح، دولت هلند نیز اعلام کرد که ۴۰۰ قبضه راکت‌انداز ضد تانک بازوکا را که ساخت آلمان است به اضافه شماری موشک ضدهوایی استینگر به اوکراینی‌ها می‌دهد.

در روزهای اخیر، رویکرد آلمان در مخالفت با ارسال سلاح به اوکراین و همچنین مخالفت با قطع دسترسی بانک‌های روسیه به سامانه سوئیفت با انتقادهای زیادی مواجه شده و ماتیوش موراویتسکی، نخست‌وزیر لهستان، آلمان‌ها را «خودخواه» توصیف کرده بود.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، کمک‌های کشورهای اروپایی شامل سوخت، مسلسل، سلاح ضدتانک و مهمات و همچنین تجهیزات پزشکی است. جمهوری چک نیز گفته است علاوه بر مهمات توپخانه‌ای بیش از ۱۳ هزار قبضه سلاح شامل اسلحه کمری و انواع مسلسل برای ارتش اوکراین می‌فرستد.

دولت فرانسه نیز بدون ارائه جزئیات گفته است که تجهیزات نظامی بیشتری برای اوکراین می‌فرستد.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، با استقبال از موضع فرانسه، در توییتی نوشته است که «سلاح و تجهیزات متحدان ما برای اوکراین در راه است».

او در پیام توییتری دیگری با استقبال از تصمیم آلمان نوشت: « ائتلاف ضد جنگ را باید در عمل نشان داد».

حملات گسترده روسیه به خاک اوکراین از صبح روز پنج‌شنبه آغاز شده است و با وجود پیش‌روی‌های سریع اولیه روسیه در برخی مناطق اوکراین، با افزایش مقاومت ارتش و مردم اوکراین، جنگ در بسیاری از شهرها به کندی پیش ‌می‌رود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ولودیمیر زلسنکی، رئیس‌جمهور اوکراین، ضمن مخالفت با خروج از کشورش، گفته است که برای ادامه مبازره در کی‌یف به مهمات نیاز دارد و نه خروج از شهر.

علاوه بر کمک‌های نظامی، آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن، کره‌جنوبی، استرالیا و کانادا در واکنش به تهاجم روسیه، تحریم‌هایی علیه این کشور اعمال کرده‌اند که مهم‌ترین آن قطع دسترسی برخی بانک‌های روسیه به سامانه پرداخت بین بانکی سوئیفت و همچنین تحریم ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور، بوده است.