یک روز پس از هشدار سه کشور اروپایی به روسیه، وال‌استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا از تعیین ضرب الاجل یک هفته‌ای به روسیه برای پس گرفتن درخواست‌اش در مذاکرات وین خبر داد.

یکی از گزینه‌های مطرح شده درباره سرنوشت مذاکرات وین کنار گذاشتن روسیه از مذاکرات است که دولت ایران به آن واکنش نشان نداده اما سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با آن مخالفت کرد.

بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، واشینگتن به مسکو اعلام کرده درخواست خود در مذاکرات وین را ظرف یک هفته پس بگیرد در غیر این صورت آمریکا برای توافقی جایگزین با ایران تلاش می‌کند.

این مقام آمریکایی توافق را در دسترس خوانده و درخواست‌های روسیه را جدی‌ترین مانع برای دستیابی به آن دانسته است.

یک هفته پس از خواسته روسیه از آمریکا برای تاثیر نپذیرفتن توافق جدید از تحریم های آمریکا به دلیل حمله به اوکراین، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و معاون او انریکه مورا روز جمعه ۲۰ اسفند اعلام کردند به دلیل «عوامل بیرونی» مذاکرات وین موقتا متوقف می‌شود.

ساعاتی بعد یک دیپلمات اروپایی در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اعلام کرد اگر روسیه به این گروگان‌گیری ادامه دهد باید به گزینه‌های دیگر اندیشید.

یک روز بعد نیز فرانسه، بریتانیا و آلمان، در بیانیه ای اعلام کردند: «هیچ کشوری نباید به دنبال بهره‌برداری از مذاکرات احیای برجام برای اخذ تضمین‌های مستقل از توافق اتمی با ایران باشد.»

با این حال میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات وین، گفت وقفه در مذاکرات ارتباطی با روسیه ندارد و «بازیگران دیگری هستند که به زمان بیشتری نیاز دارند».

یکی از گزینه‌های مطرح برای توافق جدید، توافق موقت است که مقام‌های جمهوری اسلامی پیش از این آن را رد کرده‌اند. موضوع توافق بدون حضور روسیه و با حضور آمریکا، اروپا و چین نیز مطرح شده اما مقامات دولت ایران در این‌باره سخن نگفته‌اند.

در همین حال محمود عباس‌زاده، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با کنار گذاشتن روسیه از مذاکرات مخالفت کرد.

او گفت: «همراهی روسیه با ما بیش از دوره پیش بوده است و انتظاراتی که ما داریم از گروه ۱+۴ است که روسیه هم جزو آن است. »

در همین حال روز یکشنبه ۱۶۰ نماینده مجلس بدون اشاره به موضوع روسیه در بیانیه‌ای با اشاره به افزایش قیمت نفت پس از حمله روسیه به اوکراین خواستار گرفتن تضمین از آمریکا شدند و نوشتند که «نباید بدون تامین خواسته های ایران نیاز آمریکا به کاهش قیمت نفت تامین شود.»

ایران اینترناشینال