در ادامه تنش سیاسی بین مجلس و نخست‌وزیر پاکستان، عارف علوی، رئيس‌جمهور این کشور، دستور انحلال پارلمان این کشور صادر کرد و باید انتخابات زودهنگام برگزار شود.

پیشنهاد انحلال پارلمان توسط عمران ‌خان، نخست‌وزیر پاکستان، مطرح شده بود. پارلمان پاکستان قرار بود امروز عمران‌ خان را استیضاح کند ولی این طرح با دستور نائب رئيس پارلمان از دستور کار خارج شد.

انحلال پارلمان در حالی صورت گرفت که اکثریت اعضای آن علیه نخست‌وزیر بودند و از سوی عمران خان و همچنین نایب رئيس پارلمان پاکستان، متهم شده بودند که در همراهی با توطئه خارجی با محوریت آمریکا، دنبال برکناری او هستند. اتهامی از سوی دولت آمریکا رد شده است.

نخست‌وزیر پاکستان می‌گوید آمریکا از سفر اخیر او به مسکو و موضع‌گیری‌هایش درباره آمریکا ناراضی است و قصد دارد او را از قدرت حذف کند.

او شامگاه شنبه در یک مهمانی با حضور وزرای دولت و حامیان حزبی‌اش، گفت: «یک توطئه بزرگ از ماه اکتبر در جریان است و افرادی با آمریکا همدست شده‌اند».

مخالفان نخست‌وزیر پاکستان مانند رهبران حزب «مسلم لیگ‌نواز» می‌گویند او با طرح توطئه خارجی می‌خواهد حکومت خود را نجات دهد.

آنها که دولت عمران‌خان را «نالایق» می‌دانند و می‌گویند دولت او در نتيجه «تقلب» و «به طور نامشروع» توسط نیروهای مسلح پاکستان به قدرت رسید، در سال‌های اخیر تظاهرات متعددی برای برکناری عمران‌خان سامان‌دهی کرده‌اند.

عمران خان با وعده مبارزه با فساد دولتی، کمک به خانواده‌های طبقه متوسط و احیای اقتصاد بحران‌زده پاکستان در انتخابات سال ۲۰۱۸ به پیروزی رسید.

حزب حامی عمران خان «تحریک انصاف» نام دارد و در روزهای گذشته برخی از اعضای حزب «متحده قومی» که با حزب «تحریک انصاف» متحد بودند، از ائتلاف حامیان عمران خان خارج شدند و به همین دلیل او اکثریت را در پارلمان از دست داد.

مخالفان عمران خان می‌گویند اقدام نایب رئيس مجلس در رد طرح استیضاح غیرقانونی بوده و به دیوان عالی این کشور شکایت خواهند کرد.

انتخابات زودهنگام پارلمانی در پاکستان باید ظرف ۹۰ روز آینده برگزار شود و ۳۴۲ نماینده انتخاب شوند. نخست‌وزیر پاکستان برای بقای سیاسی باید طبق قانون اساسی، حداقل رای ۱۷۲ عضو پارلمان را همراه خود داشته باشد.