نخست وزیر مجارستان: پوتین برای گقتوگوهای صلح با ‘شرایطی’ موافق است
نخست وزیر جدید مجارستان میگوید روز چهارشنبه به طور مفصل با رئیس جمهوری روسیه صحبت کرده و از او خواسته تا آتش بس در اوکراین برقرار شود. ویکتور اوربان، در یک کنفرانس خبری گفته از ولادیمیرپوتین برای گفتوگوهای صلح در مجارستان به همراه روسای جمهور اوکراین، فرانسه و همچنین صدراعظم آلمان دعوت کرده است. او گفته پاسخ پوتین “مثبت، اما با شرایط” بود، اما جزئیات بیشتری از شرط و شروط پوتین بیان نکرد. اوربان همچنین به خبرنگاران گفته تسلیم فشارهای اتحادیه اروپا برای گسترش تحریم واردات نفت و گاز از روسیه نخواهد شد.او گفته آماده است برای گاز روسیه روبل بپردازد و با تحریم ارزی اتحادیه اروپا نیز مخالف است. ویکتور اوربان رهبر حزب ناسیونالیست مجارستان یکشنبه گذشته در انتخابات این کشور پیروز شد. او روابط گرمی با پوتین دارد و دو روز پیش در نخستین سخنرانی پس از پیروزی در انتخابات، از اتحادیه اروپا و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین انتقاد کرد.
چین: آمریکا روی آتش جنگ اوکراین بنزین نریزد
سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست با تلاش برای افزایش تحریم های روسیه، به آتش جنگ در اوکراین دامن نزند. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، ژائو لی جیان روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: واشنگتن اگر دنبال کمک به کاهش تنش ها در اوکراین است باید از اعمال تحریم علیه روسیه و ریختن بنزین به روی آتش جنگ خودداری کند. اوایل این هفته، مقامات دولت آمریکا اعلام کردند که روز چهارشنبه، با هماهنگی گروه ۷ و اتحادیه اروپا، تحریم های جدیدی را علیه روسیه اعمال می کنند.
ادامه ی تحریمهای گسترده اروپا علیه روسیه
علاوه بر آمریکا، کشورهای اروپایی نیز تصمیم دارند تا در واکنش به کشتار و آزار غیرنظامیان در شهر بوچا، دامنه تحریمهای خود علیه روسیه را افزایش دهند. در همین راستا، کمیسیون اروپا پیشنهاد داده تا واردات زغال سنگ از روسیه تحریم شود. در صورت تصویب، این نخستین مورد از تحریم صادرات انرژی روسیه توسط اروپا در واکنش به حمله نظامی این کشور به اوکراین به شمار خواهد رفت. در همین زمینه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا میگوید انرژی، کلید خزانه جنگافروزی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه است. با این حال، اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا میگوید ”بهای ممنوعیت واردات زغال سنگ از روسیه، سالانه حدود چهار میلیارد یورو است” و به همین دلیل، این اتحادیه ”تحریمهای دیگری از جمله خرید نفت از مسکو را مورد بررسی قرار میدهد”. فون درلاین هیچ اشارهای به احتمال تحریم گاز روسیه نکرد.
آلمان: توقف بلافاصله واردات نفت و گاز از روسیه غیرممکن است
وزیر دارایی آلمان اعلام کرد بزرگترین اقتصاد اروپا می خواهد واردات نفت و گاز از روسیه را در اسرع وقت متوقف کند، اما اینکار بلافاصله امکان پذیر نیست. «کریستین لیندنر» گفت: اگر از قلبم پیروی کنم، همه چیز باید فورا تحریم شود.وی تاکید کرد که هیچ روابط اقتصادی عادی با روسیه ای که دولت آن درگیر جنایت جنگی علیه اوکراین است، وجود ندارد. لیندنر گفت به همین دلیل است که آلمان از نفت و گاز روسیه چشم پوشی خواهد کرد، اگرچه چنین اقدامی خطر بی ثباتی اجتماعی و اقتصادی برای آلمان را به همراه دارد که ما نمی توانیم مسئول آن باشیم. آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا به شدت به واردات انرژی از روسیه متکی است. آلمان نیز برای کاهش وابستگی خود به واردات گاز از روسیه به قطر دل بسته است و روبرت هابک وزیر اقتصاد آلمان به تازگی به دوحه رفت و با تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر دیدار و گفت وگو کرد که حاصل آن دستیابی به توافق بلند مدت بوده است.
کرملین: هدف از عقب نشینی نیروهای روسیه از حومه کی یف کمک به مذاکرات صلح بود
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین، هدف از خروج نیروهای روسیه از حومه کی یف پایتخت اوکراین را نشان دادن حسن نیت برای بهبود شرایط در مذاکرات صلح ۲ کشور درگیر در جنگ عنوان کرد. پسکوف با بیان این نکته که کرملین خواستار پایان دادن به عملیات ویژه در اوکراین از طریق مذاکره است، ابراز امیدواری کرد که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، شرایط مسکو را در این مذاکرات بپذیرد.
پوتین: رویداد بوچا ‘تحریکاتی خام و بدبینانه’ علیه روسیه است
کاخ کرملین درباره گفتوگوی رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر مجارستان بیانیه داد. در این بیانیه گفته شد ولادیمیر پوتین با اشاره به رویدادهای شهر بوچا، اقدامات انجام شده علیه روسیه را “تحریکاتی خام و بدبینانه” توصیف کرده است. مقامات اوکراینی سربازان روسیه را مسئول کشته شدن صدها غیرنظامی در شهر شمالی کییف میدانند. سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفته صحنه های بوچا برای توجیه تحریمهای بیشتر علیه روسیه طراحی شده است. روسیه این صحنهها را “جعلی” میخواند.
چین خواستار تحقیق کامل در باره کشتار بوچا در اوکراین شد
چین روز چهارشنبه بدون متهم کردن هیچ یک از طرف های درگیری در اوکراین و با عمیقا ناراحت کننده خواندن تصاویر کشتار شهروندان غیرنظامی بوچا، خواستار تحقیق و بررسی کامل در باره رخداد کشتار در این شهر اوکراین شد. ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست روزانه گفت: حقیقت و انگیزه این حادثه باید با دقت آشکار شود. همه طرف های درگیری باید خویشتنداری کرده و از طرح ادعاها و اتهامات بی اساس پیش از مشخص شدن نتیجه این تحقیق، خودداری کنند. وی با تکرار مخالفت پکن با تحریم های غرب علیه روسیه، ایالات متحده را به دستکاری شرایط و اوضاع برای بهره برداری از هرج و مرج و کسب درآمدهای نجومی متهم کرد. ژائو افزود: پکن از همه پیشنهادها و اقدامات برای کاهش بحران انسانی در اوکراین حمایت می کند و آماده همکاری با جامعه جهانی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به شهرندان غیرنظامی است.
هشدار وزیر خزانه داری آمریکا در مورد پیامدهای اقتصادی عظیم جنگ اوکراین
جانت یلن وزیر خزانه داری در مورد شوک های اقتصادی ناشی از جنگ در اوکراین از جمله اختلال در جریان غذا و انرژی هشدار داد. جانت یلن وزیر خزانه داری در سخنانی در نشست استماع سنای آمریکا افزود: اقدامات روسیه یک رودرویی غیرقابل قبول با نظم جهانی مبتنی بر قوانین است و پیامدهای اقتصادی عظیمی در اوکراین و فراتر از آن خواهد داشت. جنگ اوکراین و واکنش غرب به آن، قیمتهای مواد غذایی و انرژی را افزایش داده و نگرانیهایی را در مورد کاهش رشد اقتصادی یا حتی رکود ایجاد کرده است. یلن در کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان، تهاجم روسیه را بی رحمانه و بدون دلیل توصیف و تاکید کرد که وزارت خزانه داری متعهد به پاسخگو کردن روسیه در قبال اقداماتش است. یلن گفت: تاثیرات جنگ اوکراین، آسیب های اقتصادی در بسیاری از کشورها با بدهی های زیاد و گزینههای محدود را افزایش می دهد. وزیر خزانه داری آمریکا خاطرنشان کرد که روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم صادرات گندم جهان را به خود اختصاص می دهند. یلن گفت: تهاجم روسیه جریان غذا را برای میلیونها نفر در سراسر جهان مختل کرده و باعث افزایش قیمتها شده است.
آمریکا: نیروهای روسیه کاملا از اطراف کییف و چرنیهیو عقب نشینی کردهاند
یک مقام ارشد دفاعی امریکا اعلام کرد، نیروهای نظامی روسیه کاملا از اطراف شهرهای کییف و چرنیهیو عقب نشینی کردهاند. وی چهارشنبه شب گفت: بر اساس ارزیابیهای آمریکا، نیروهای روسیه به طور کامل از اطراف شهرهای کییف و چرنیهیو عقب نشینی کردهاند تا در روسیه و بلاروس تجدید قوا کنند. این مقام آمریکایی همچنین ادعا کرد، روسیه با وجود محاصره شهر ماریوپل هنوز نتوانسته کنترل این شهر را بدست گیرد. وی ادامه داد، از آغاز تهاجم تاکنون، روسیه یک هزار و ۴۵۰ موشک به سمت اوکراین شلیک کرده است. این مقام آمریکایی که به نامش اشاره نشده افزود: به نظر میرسد جنایتها در شهر بوچا، از پیش طراحی شده و بسیار عمدی بوده است، اما دلیل چنین اقداماتی از سوی نیروهای روسیه مشخص نیست.
اعلام آمادگی مجارستان برای پرداخت گاز وارداتی از روسیه با ارز روبل
مجارستان اعلام کرد آماده است بهای گاز وارداتی از روسیه را با استفاده از ارز روبل پرداخت کند. ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: اگر روسیه بخواهد، مجارستان هزینه محمولههای گاز از این کشور را با روبل پرداخت خواهد کرد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۳ مارس (۳ فروردین) اعلام کرد کشورهای تحریم کننده روسیه باید بهای گاز را به روبل بپردازند و به دولت، بانک مرکزی و شرکت گازپروم این کشور یک هفته مهلت داد تا قراردادهای فروش گاز را به روبل تبدیل کنند. اما کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرده است که شرکتها اروپایی باید از عملی شدن تقاضای روسیه در زمینه پرداخت هزینههای گاز صادراتی به روبل خودداری کنند.
دبیرکل ناتو: چند هفته طول میکشد تا روسیه برای حمله به شرق اوکراین آماده شود
دبیرکل ناتو میگوید چند هفته طول میکشد تا نیروهای روسیه برای حمله در شرق اوکراین آماده شوند. ینس استولتنبرگ گفته ناتو باید از این فرصت استفاده کند تا مطمئن شود اوکراین آنچه را که برای دفاع از خود نیاز دارد، در زمان وقوع حمله داشته باشد. در همین حال، ایالات متحده تائید کرد موشکهای زمین به هوای جاولین به ارزش صد میلیون دلار را در اختیار اوکراین میگذارد. دیروز گزارش شد که جمهوری چک نیز تعدادی تانک ساخت روسیه را به اوکراین میفرستد.
کییف از ساکنان شرق اوکراین خواست سریعا منطقه را ترک کنند
کییف روز چهارشنبه از ساکنان شرق اوکراین خواست «هم اکنون» این منطقه را تخلیه کنند، این درحالیست که ترس از حمله بزرگ ارتش روسیه به دونباس، که اکنون یکی از اهداف کرملین است، همه را دچار نگرانی کرده است. ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین میگوید: «از مردم میخواهیم که هرچه سریعتر این مناطق را ترک کنند. این کار باید هم اکنون انجام گیرد. چون در غیر این صورت خطر مرگ همه را تهدید میکند.»