دولت اسرائیل موافقت کرده که صد هزار کارگر فلسطینی شاغل در این کشور برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ واکسینه شوند. اسرائیل به نسبت جمعیت پیشتاز واکسیناسیون علیه کرونا در جهان است.
رادیو صدای آلمان شنبه بیستم فوریه (دوم اسفند) به نقل از وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی گزارش داد که دولت اسرائیل با واکسینه کردن صد هزار کارگر فلسطینی موافقت کرده است.
بابر این گزارش این توافق پس از دیداری میان نمایندگان دو طرف در رامالله، که برای بررسی راههای مقابله با پاندمی کرونا برگزار شد، به دست آمده است.
دولت اسرائیل در نهایت خبر انجام این دیدار را تائید کرده اما درباره جزئیات توافقهای انجام شده توضیح بیشتری نداده است.
واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹ در اسرائیل از ۱۹ دسامبر آغاز شد و این روند که از همان زمان با سرعت و ساماندهی قابل توجهی پیش رفته همچنان با موفقیت ادامه دارد.
اسرائیل پیش از این متهم شده بود که شهروندان فلسطینی را از برنامه موفقیتآمیز واکسیناسیون محروم کرده، در حالی که این کشور مسئولیت مستقیمی در این زمینه بر عهده ندارد.
تشکیلات خودگردان مسئول بهداشت در مناطق فلسطینینشین
بر پایه پیمان اسلو که سال ۱۹۹۳ میان حکومت وقت اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین در پایتخت نروژ به امضاء رسید، مسئولیت رسیدگی به بهداشت و درمان در کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه بر عهده تشکیلات خودگردان فلسطینی است.
تشکیلات خودگردان واکسیناسیون شهروندان فلسطینی را چند روز پیش و با استفاده از واکسن روسی “اسپوتنیک وی” آغاز کرده است.
بنابرگزارشها می الکیله، وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی روز چهارشنبه اعلام کرد ۲ هزار دوز واکسن اسپوتنیک به باریکه غزه فرستاده شد.
پیش از این برخی نمایندگان پارلمان اسرائیل درخواست کرده بودند ارسال واکسن به باریکه غزه که توسط اسلامگرایان افراطی حماس کنترل میشود مشروط به آزادی دو اسرائیلی و تحویل جسد دو سرباز اسرائیلی کشته شده در درگیریهای سال ۲۰۱۴ شود.
اسرائیل؛ پیشتاز به نسبت جمعیت
اسرائیل حدود ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که اندکی بیش از شش و نیم میلیون نفر آن افراد بالای ۱۶ ساله هستند که تزریق واکسن کرونا برای آنها توصیه میشود.
تا کنون بیش از ۵۶ درصد این افراد دوز اول واکسن را دریافت کردهاند و به فراتر از ۳۶ درصد آنها دوز دوم هم تزریق شده است. بر این اساس در حال حاضر اسرائیل در زمینه واکسیناسیون شهروندان با فاصله زیادی از کشورهای دیگر جلوتر است.
در روزها و هفتههای گذشته روند واکسیناسیون در برخی کشورهای دیگر نیز با سرعت قابل توجهی پیش رفته است. امارات متحده عربی، بریتانیا، بحرین، کویت و آمریکا از جمله این کشورها هستند و ترکیه نیز به تازگی به جمع آنها پیوسته است.
تا روز چهارشنبه آمریکا با تزریق حدود ۵۳ میلیون دوز واکسن به لحاظ تعداد در صدر کشورهای جهان قرار داشت.