پارلمان آلمان در یک رأی‌گیری، درخواست مشترک احزاب بزرگ در مورد ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین را با اکثریتی قاطع پذیرفت. این درخواست با ۵۸۶ رأی مثبت، ۱۰۰ رأی منفی و ۷ رأی ممتنع پذیرفته شد.

مجلس نمایندگان فدرال آلمان (بوندستاگ) روز پنجشنبه ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت) درخواست مشترک احزاب اپوزیسیون دموکرات و سوسیال مسیحی و سه حزب ائتلافی در دولت، سوسیال‌دموکرات، سبزها و لیبرال‌ها را مورد بحث قرار داد و سپس در مورد این درخواست رأی‌گیری کرد.

اکثریت قاطع نمایندگان با ۵۸۶ رأی مثبت از دولت آلمان خواسته‌اند به روند “ارسال تجهیزات مورد نیاز به اوکراین ادامه دهد و در صورت امکان به این روند تسریع ببخشد و همچنین ارسال سلاح‌های سنگین و سامانه‌های پیچیده در چارچوب تبادل چرخشی را توسعه دهد”.

در این درخواست تأکید شده که ارسال این تسلیحات نباید توان دفاعی آلمان را به خطر اندازد.

در این رأی‌گیری ۱۰۰ نماینده به این درخواست رأی منفی و ۷ نماینده رأی ممتنع دادند.

بدین گونه دولت آلمان از حمایت قاطع پارلمان (بوندستاگ) در زمینه تمامی اقدامات تاکنونی خود در رابطه با کمک به اوکراین، تحریم‌ها علیه روسیه، تحقیقات در مورد جنایات جنگی و تغییرات زیرساختی آلمان در راستای رها شدن از وابستگی به انرژی روسیه، برخوردار شده است.

در این درخواست آمده است: «پارلمان آلمان به شدیدترین وجهی جنگ تهاجمی و خشونت‌بار روسیه علیه اوکراین را محکوم می‌کند. روسیه بدین گونه به شیوه فاحشی حقوق بین‌الملل و حقوق انسانی ملل را نقض کرده است و می‌کوشد نظم صلح اروپایی را به طور مداوم از میان ببرد.»

واکنش روسیه

این تصویب پارلمان آلمان مبنی بر ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین، خشم مقامات کرملین را برانگیخت. در پی آن دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه دست به یک قیاس تاریخی زد.

مدودف روز پنجشنبه ۲۸ آوریل بوندستاگ آلمان را به خاطر موافقت با ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین، با آلمان دوران نازی‌ها مقایسه کرد.

این معتمد پوتین در شبکه تلگرام نوشت: «از قرار معلوم نمایندگان پارلمان آلمان از میوه زهرآگین اسلاف خود رها نشده‌اند که در سده گذشته تحت نامی دیگر در پارلمان آلمان نشسته بودند.» مدودف افزوده است: «این برای پارلمان آلمان غم‌انگیز است و پایانی اندوهناک خواهد داشت.»

روسیه بارها تهدید کرده است که ارسال سلاح‌های خارجی به اوکراین را هدف حملات خود قرار خواهد داد.

  • تجاوز نظامی روسیه به اوکراین با ورود و پیشروی هزاران دستگاه تانک و زره‌پوش به خاک این کشور آغاز شد. یکی از مهمترین سلاح‌هایی که بلای جان تانک‌های روسی و مانع از پیش‌روی آن‌ها شد موشک دوش‌انداز ضد تانک هدایت شونده جاولین (نیزه) است. طبق آمار رسمی فقط آمریکا ۴هزار و ۶۰۰ دستگاه از این موشک‌ها را در اختیار اوکراین قرار داده و دیگر کشورهای غربی نیز شمار دیگری به اوکراین فرستاده‌اند.