در پی ادامه بازداشت تعدادی از معلمان و فرهنگیان و جو امنیتی در برخی از شهرهای ایران، امروز هم در بسیاری از شهرها تجمعات اعتراضی معلمان برگزار شد.
پیشتر شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرده بود که اگر معلمان بازداشت شده، آزاد نشوند، امروز، پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت در ایران تجمع سراسری برگزار خواهند کرد.
آزادی معلمان زندانی و به رسمیت شناخته شدن حق برگزاری تجمع و تحصن و مطالبات صنفی از جمله خواستههای مطرح شده در تجمعات امروز، پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت در بسیاری از شهرهای ایران بود.
در بیانیه پایانی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان آمده که “آزادی معلمان زندانی، پایان دادن به برخوردهای خشونتآمیز و پرونده سازی قضایی علیه معلمان، اجرای درست رتبهبندی و همسانسازی حقوق بازنشستگان”، از جمله مطالبات تجمعکنندگان است.
گزارش شده که در برخی از شهرها از جمله یاسوج و تهران جو امنیتی حاکم بوده و ماموران مانع برگزاری تجمع معلمان شدند. به گفته فعالان صنفی معلمان، در یاسوج “۵۰ نفر از شرکت کنندگان” در تجمع امروز بازداشت شدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران میگوید که جو اطراف خیابانهای اطراف مجلس در تهران “به شدت امنیتی است” و “خیابان بهارستان مملو از نیروهای یگان ویژه، نیروهای انتظامی و لباس شخصی است.”
به گزارش منابع این شورا، مسعود فرهیخته و لطفالله جمشیدی، از فعالان صنفی معلمان در مقابل مجلس ایران بازداشت شدند.
بر اساس ویدئوهای منتشر شده از تهران، “ونهای نیروهای امنیتی و انتظامی در جلوی مترو بهارستان مستقر شدهاند.”
از اهواز هم گزارش شده که سیامک چهرازی، از فعالین صنفی معلمان، با “ضرب و شتم” از مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش خوزستان “بازداشت شده است.”
‘بازداشت خشونتبار’ یک فعال صنفی معلمان در اهواز
به گزارش شورای صنفی معلمان خوزستان، بعد از تجمع امروز معلمان که مقابل اداره آموزش و پرورش استان خوزستان در اهواز برگزار شد، “ماموران لباس شخصی” سیامک چهرازی، از فعالان صنفی شهر اهواز را بازداشت کردند.
در گزارش شورای صنفی معلمان خوزستان درباره نحوه بازداشت این فعال فرهنگی آمده که بازداشت او “به قدری وحشیانه بوده که سر او را به جدول خیابان میکوبند” و “تعدادی از معلمان که قصد دفاع از او را داشتند را با قنداق اسلحه مورد ضرب و شتم قرار دادند.”
فعالان صنفی معلمان خوزستان این رفتار را “هتک حرمت و رفتار فراقانونی و غیراخلاقی نیروهای لباس شخصی” خواندند و آن را محکوم کردند و گفتند که در مقابل این رفتار “سکوت نخواهند کرد.”
آزاد نشدنمعلمان زندانی؛از دلایل دعوت به تجمع امروز
تجمع امروز معلمان به دعوت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بود. این تشکل صنفی چند روز پیش خواهان آزادی معلمان بازداشت شده در ایران شد.
نزدیک به دو هفته پیش، علی اکبرباغانی، رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی از اعضای کانون صنفی معلمان ایران در تهران بازداشت شدند.
همزمان در تعدادی از شهرهای دیگر ایران هم معلمان و فعالان صنفی معلمان بازداشت شدند. سازمان دیدبان حقوق بشر شمار معلمان بازداشت شده را دستکم ۳۸ نفر عنوان کرده، اما برخی فعالان صنفی معلمان شمار بازداشتشدگان را تا ۷۰ نفر هم دانستند.
درخواستهای معلمان چیست؟
معلمان طی سالهای اخیر بارها برای رسیدن به خواستههایشان دست به تجمع اعتراضی زدهاند و به دستگیری معلمان، وضعیت معیشتی نامناسب معلمان شاغل و بازنشسته و همچنین کمبود امکانات آموزشی اعتراض کردهاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، مطالبات اصلی معلمان را “اجرای کامل طرح رتبهبندی و طرح همسانسازی”، “اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی مبنی بر آموزش و پرورش رایگان” و “حق داشتن تشکل صنفی و آزادی معلمان زندانی” دانسته است.
در بیش از دو دهه گذشته، معلمان به پایین بودن میزان حقوقشان اعتراض داشتهاند و این اعتراضها در نهایت به تصویب طرح همسانسازی و رتبهبندی معلمان انجامید.
بی بی سی