سعید دهقان، وکیل یک گردشگر فرانسوی، روز چهارشنبه ششم اسفند به خبرگزاری رویترز گفت موکلش حدود ۹ ماه پیش بازداشت شده و تاکنون به او اجازه ملاقات با وکیل داده نشده است.

آقای دهقان که به دلیل ملاحظات حقوقی نام کامل این شهروند فرانسوی را اعلام نکرده افزود: «نام او بنجامین و اکنون در زندان وکیل آباد مشهد زندانی است. او حدود ۹ پیش بازداشت شده و اتهامات او متناقض و بی‌اساس هستند.»

یکی از افراد نزدیک به خانواده شهروند فرانسوی به خبرگزاری رویترز گفت او پس از به پرواز درآوردن «یک پهپاد» در دشت‌های نزدیک به مرز ایران و ترکمنستان بازداشت شده است.

سعید دهقان، وکیل دادگستری، اما روز ششم اسفند در گفت‌وگو با خبرگزاری هرانا گفت: «اخبار منتشر شده به استناد خبری که روزنامه فیگارو در فرانسه آن را انتشار داده بود با برداشت رایج از کلمه Drone به عنوان پهپاد صورت گرفته است در حالی که این فرد به عنوان یک توریست یک «هِلی‌کَم» معمولی جهت عکاسی به همراه داشته است.»

او افزود: «استفاده از این کلمه توسط روزنامه فیگارو باعث این برداشت غلط توسط برخی رسانه‌ها شده است. همچنین در گزارش این روزنامه این شهروند به عنوان یک شهروند فرانسوی-ایرانی عنوان شده، در صورتی که بنجامین یک شهروند فرانسوی است.»

به گفته آقای دهقان، «با وجود ابهامات و تناقضات در اتهامات او، تاکنون اجازه دسترسی به پرونده وی داده نشده و در کنار نگرانی خانواده از وضعیت او در زندان وکیل‌آباد مشهد عدم دسترسی به پرونده توسط وکلا یک فاجعه است».

اعضای خانواده و مقامات دولت فرانسه به دلیل تنش‌های موجود در مناسبات ایران و کشورهای غربی تاکنون از انتشار خبر بازداشت این شهروند فرانسوی پرهیز کرده‌اند.

قوه قضائیه ایران نیز تاکنون در مورد بازداشت او اظهار نظر نکرده است.

وزارت خارجه فرانسه بازداشت یکی از شهروندان خود را در ایران تایید کرده و افزوده است که کارمندان سفارت فرانسه با او در تماس بوده و او از خدمات کنسولی برخوردار است.

فرد نزدیک به خانواده بنجامین گفته که او با یک وانت از فرانسه به ایران سفر کرده است. به گفته او، بنجامین از زمان بازداشت در ماه اردیبهشت با خانواده‌اش در تماس بوده و هفته گذشته دو بار با خانواده‌اش در فرانسه صحبت کرده است.

ایران طی سال‌های اخیر چند شهروند ایرانی دوتابعیتی را به اتهام جاسوسی و همکاری با کشورهای متخاصم بازداشت کرده است.

یکی از این افراد فریبا عادلخواه، شهروند ایرانی- فرانسوی است که اردیبهشت امسال به اتهام‌های امنیتی به شش سال زندان محکوم شد. رولان مارشال، نامزد خانم عادلخواه که استاد دانشگاه است و همراه با او بازداشت شده بود چند ماه پیش آزاد شد.

آقای مارشال پس از آزادی جلال روح‌الله‌نژاد، مهندس ایرانی که به جرم نقض تحریم‌های آمریکا در فرانسه زندانی بود، آزاد شد.

گروه‌های مدافع حقوق بشر حکومت ایران را متهم کرده‌اند که از بازداشت شهروندان دوتابعیتی به عنوان ابزاری برای کسب امتیاز در معاملات اقتصادی و دیپلماتیک با کشورهای غربی استفاده می‌کند.

حکومت ایران بازداشت افراد دوتابعیتی با انگیزه سیاسی را تکذیب کرده و تاکید می‌کند که اکثر خارجی‌ها و دوتابعیتی‌های زندانی به اتهام جاسوسی محکوم شده‌اند.

فریبا عادلخواه در ماه اکتبر به قید ضمانت از زندان آزاد شد و اکنون در حصر خانگی است. سعید دهقان که وکالت خانم عادلخواه را نیز برعهده دارد گفت: «او باید دستبند ردگیری الکترونیکی بپوشد که رفت‌وآمد او را به یک محدوده ۳۰۰ متری از خانه‌اش محدود می‌کند».

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، روز دوشنبه در سخنرانی خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستار آزادی فریبا عادلخواه شد.

حکومت جمهوری اسلامی که تابعیت دوم شهروندان ایرانی را به رسمیت نمی‌شناسد تاکنون با آزادی خانم عادلخواه موافقت نکرده است.

کارشناسان معتقدند که آینده مذاکرات ایران با قدرت‌های اروپایی در خصوص احیای برجام و رفع تنش در مناسبات تهران با دولت جدید آمریکا در سرنوشت زندانیان خارجی و دوتابعیتی در ایران تاثیر زيادی خواهد داشت.