با افزایش ناآرامیهای سیاسی در ارمنستان، موافقان و مخالفان نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان روز پنجشنبه به خیابانهای ایروان آمدند و پاشینیان آنچه را تلاش ارتش برای کودتا خواند محکوم کرد.
پیش از آن، پاشینیان یک مقام بلندپایه نیروهای مسلح را که از او انتقاد کرده بود برکنار کرد و سپس ستاد کل ارتش با انتشار بیانیهای خواستار استعفای نخست وزیر شد.
پس از این بیانیه ارتش، پاشینیان رییس ستاد کل ارتش ارمنستان را برکنار کرد. رییس جمهور این کشور که بر اساس قانون اساسی به پیشنهاد نخستوزیر رییس ستاد کل نیروهای مسلح را منصوب یا عزل میکند، تاکنون این حکم برکناری را امضا نکرده است.
با این حال، وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد: ارتش ساختاری غیرسیاسی است و تمام تلاشها برای کشاندن ارتش به هر گونه مساله سیاسی اصلا قابل قبول نیست.
اتحادیه اروپا از ارتش ارمنستان خواست بی طرف بماند. همچنین ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در تماسی تلفنی با پاچینیان خواستار حفظ نظم و آرامش در ارمنستان و حل و فصل وضعیت به وجود آمده در چارچوب قانون شد. او همچنین از تمام طرف ها خواست خویشتنداری را رعایت کنند.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنش به تحولات اخیر در ارمنستان گفت: به دقت در حال پیگیری تحولات در این کشور هستیم.
انتقاد از پاچینیان پس از شکست ارمنستان در جنگ شش هفتهای اخیر قرهباغ افزایش یافته است. پیشتر نیز مخالفان پاچینیان با برگزاری اعتصاب سراسری و نامحدود خواستار برکناری او و تشکیل دولت جدید شدند.
بیش از ۳ هزار سرباز ارمنی در جنگ اخیر قرهباغ کشته شدند و ارمنستان در جریان این درگیریها سرزمینهایی را در این منطقه به آذربایجان واگذار کرد.
دور جدید درگیریها در منطقه قرهباغ از روز ۲۷ سپتامبر (۶ مهر ) آغاز شد و پس از ۴۴ روز نبرد، توافق آتش بس با میانجیگری مسکو به امضا رسید.
علاوه بر چهار منطقهای که جمهوری آذربایجان در جنگ بازپس گرفت، کنترل سه منطقه کَلبَجَر (کارواجار)، آغدام (آکنا) و لاچین (بردزور) که از زمان پایان جنگ در سال ۱۹۹۴ میلادی تحت تسلط ارمنستان بود، طبق توافق آتشبس، بار دیگر به جمهوری آذربایجان واگذار شد.