سخنگوی قوه قضاییه ایران روز چهارشنبه گفت که خانواده مُنا (غزل) حیدری که در اهواز توسط همسرش سر بریده شد، مطالبه قصاص نکرده‌اند.

به گفته مسعود ستایشی، «اولیای دم فعلا مطالبه قصاص نکردند و پرونده در دادگاه کیفری دو در حال رسیدگی است.»

اظهارات آقای ستایشی در شرایطی بیان می‌شود که جواد حیدری، پدر غزل، پیش از این در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس گفته بود که «رضایت نمی‌دهد» و از سجاد، برادرزاده خود و همسر غزل «شکایت» کرده است.

صادق جعفری چگنی، دادستان عمومی و انقلاب اهواز، نیز پیش از این گفته بود: «به دلیل شکایت اولیاء دم در خصوص متهمان از حیث جنبه خصوصی جرم و مطالبه قصاص، پرونده به دادگاه کیفری استان ارسال شده است.»

بهمن‌ماه سال گذشته خبرگزاری رکنا تصویری از مردی جوان در اهواز منتشر کرد که سر همسر ۱۷ ساله خود را با انگیزه «ناموسی»‌ بریده و در حالی که لبخند می‌زد، در خیابان می‌چرخاند.

مادر متهم ‌به ‌قتل مدعی شده بود عروسش در فضای مجازی با مردی اهل سوریه آشنا شد و به‌ همین‌ دلیل به ترکیه رفت و در نهایت بعد از بازگشت به ایران به‌ دست همسرش به نام سجاد به قتل رسید.

قتل فجیع این زن جوان اهوازی به دست همسر و با همدستی برادر همسرش که پسرعموهای وی بودند، انتقاد بسیاری را متوجه حاکمیت کرد که مانع تصویب قوانین بازدارنده و نیز لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت» می‌شود.

این لایحه نزدیک به ده سال است که تدوین شده، اما هنوز به دلیل مخالفت شماری از روحانیون با آن، تصویب نشده و سرنوشت آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. ایران یکی از چهار کشوری است که به کنوانسیون سازمان ملل برای رفع هر گونه تبعیض علیه زنان نپیوسته است.

در سال‌های اخیر زن‌کشی در ایران افزایش یافته که از جمله می‌توان به بریدن سر رومینا اشرفی، دختر ۱۳ ساله تالشی از سوی پدرش، قتل ریحانه عامری، دختر ۲۲ ساله کرمانی به دست پدرش با «میله آهنی»، کشتن فاطمه فرحی در آبادان از سوی همسرش که پسرعموی او نیز بود، کشته شدن شکیبا بختیار دختر ۱۶ ساله کرمانشاهی با ضربات چاقوی پدرش و به رگبار بستن دو دختر نوجوان سیستان و بلوچستانی از سوی خانواده آن‌ها اشاره کرد.

شماری از کاربران فضای مجازی نوشته‌اند واگذار کردن مجازات افراد متهم به زن‌کشی به تصمیم خانواده مقتول که در بیشتر موارد نسبت فامیلی با قاتل دارند، از عوامل اطمینان قاتل به فرار از مجازات است.