شمار موارد روزانه ابتلا به کرونا در آلمان پس از یک دوره کاهش نسبی بار دیگر اندکی صعودی شده است.  رئیس موسسه روبرت کخ هشدار داده که اگر اقدام‌های لازم به دقت اجرا نشود آلمان درگیر موج سوم ابتلا به کرونا خواهد شد.

موسسه روبرت کخ آلمان صبح شنبه ۲۷ فوریه با استناد به آمار اداره‌های بهداشت ایالتی اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۹ هزار و ۶۷۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور شناسایی شده است.

این تعداد حدود ۶۰۰ مورد بیش از شنبه هفته گذشته است و به این ترتیب شاخص میانگین ابتلا به این ویروس که طی یک هفته و به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ‌اندازه‌گیری می‌شود، با اندکی افزایش به نزدیک ۶۴ رسیده است.

در آلمان پیش‌شرط کاهش محدودیت‌ها کاهش این شاخص به کمتر از ۵۰ و در بهترین حالت به کمتر از ۳۵ تعیین شده است. با بالا رفتن این شاخص نگرانی درباره پیامد کاهش محدودیت‌ها افزایش می‌یابد.

افزایش ابتلا، کاهش قربانیان

به گفته لوتار ویلر، رئیس موسسه روبرت کخ، در شبانه‌روز گذشته ۳۶۹ بیمار مبتلا به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و تعداد قربانیان به نسبت شنبه گذشته، با وجود افزایش موارد ابتلا ۱۳۱ نفر کمتر بوده است.

بالاترین تعداد قربانیان کرونا در یک روز در آلمان مربوط به ۱۴ ژانویه است که تعداد آنها به هزار و ۲۴۰ نفر رسید. در ماه‌های ژانویه و فوریه روند ابتلا و مرگ در ارتباط با بیماری کووید۱۹ در آلمان برای هفته‌ها نزولی بود.

این روند به بالا گرفتن بحث‌ها درباره کاهش محدودیت‌های کرونایی منجر شد. روند کاهشی در روزهای گذشته تغییر کرده و مهم‌ترین علت آن شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا عنوان می‌شود که قدرت سرایت به مراتب بیشتر از ویروس قدیمی دارد.

اوتار ویلر در نشست خبری هفتگی خود از وجود نشانه‌های آشکار تغییر روند به سمت بدتر شدن اوضاع سخن گفت و هشدار داد که اگر اقدام‌های پیشگیرانه و دستورالعمل‌های بهداشتی به طور مداوم اجرا نشوند، آلمان وارد موج سوم پاندمی کرونا خواهد شد.

هشدار درباره اوج گرفتن پاندمی در هفته‌های آینده

به گزارش “تاگس‌شاو”، وب‌سایت کانال یک تلویزیون آلمان کارشناسان دیگر نیز از این حرکت می‌کنند که روند رو به افزایش موارد ابتلا همچنان ادامه یابد.

پروفسور داروسازی، تورستن لیر در گفت‌وگو با خبرگزاری آلمان پیش‌بینی کرده که وضعیت شیوع کرونا در این کشور شبیه به روزهای قبل از کریسمس شود. شاخص ابتلا در آن دوره به نزدیک ۲۰۰ رسیده بود. او در دانشگاه زارلند بر روی یک مدل شبیه‌سازی شیوع کرونا کار می‌کند که روند گسترش پاندمی در آلمان با کمک آن محاسبه می‌شود.

این پژوهشگر برآورد کرده که در نیمه اول ماه آوریل شاخص ابتلا به عدد ۲۰۰ برسد. او می‌گوید در این روند دو مسئله تاثیر مهمی دارند؛ یکی ویروس جهش‌یافته بریتانیایی که احتمال غلبه آن در آلمان زیاد است و دیگری افزایش ارتباط‌ها که از نیمه ماه فوریه رخ داده است.

پروفسور دانشگاه زارلند بر این باور است که افزایش ارتباط‌ها و کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی با خسته شدن شهروندان از محدودیت‌های کرونایی بی‌ارتباط نیست.