اسرائیل از دستیابی به یک «توافق پشت پرده» با آمریکا خبر داد که بر اساس آن، هیچ یک از «تصمیمات غافلگیرکننده در مورد ایران» بدون آگاه کردنِ پیشاپیش طرف مقابل، اتخاذ نخواهد شد.

وزیر خارجه اسرائیل از دستیابی کشورش و آمریکا به یک «توافق پشت پرده» خبر داد که بر اساس آن، هیچ یک از «تصمیمات غافلگیرکننده در مورد ایران» بدون آگاه کردنِ پیشاپیش طرف مقابل، اتخاذ نخواهد شد.

گابی اشکنازی خبر دستیابی به «توافق پشت پرده» میان دولت بنیامین نتانیاهو با دولت جو بایدن را روز سه‌شنبه ۱۲ اسفند در جریان دیدار مجازی خود با شماری از سفیران اسرائیل در کشورهای شرق آسیا و حوزه پاسیفیک اعلام کرد.

به گزارش سایت خبری وای.نت، ژنرال اشکنازی افزود: «اگر کسی فکر می‌کند که آمریکایی‌ها برای انجام توافق با ایران شتاب دارند، می‌بینید که این امر تا حال اتفاق نیفتاده و من امیدوارم که در آینده نیز اتفاق نیفتد».

به گفته وی، کسی آمریکایی‌ها را در حال دویدن سریع برای رسیدن به توافق با ایران ندیده است.

وزیر خارجه اسرائیل تاکید کرد که «مناسبات دولت جو بایدن با اسرائیل خوب است» و او به شخصه با همتای آمریکایی‌اش، آنتونی بلینکن، در «تماس نزدیک» قرار دارد.

گابی اشکنازی این را نیز تصریح کرد که دولت اسرائیل با توافق میان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و بنی گانتز، وزیر دفاع، تیمی را برای گفت‌وگو با دولت جو بایدن در ارتباط با ایران تعیین کرده است.

وی گفت این تیم در نشست‌هایی با مقامات آمریکا «منافع اسرائیل» را در خصوص نحوه دستیابی به توافقی که «مانع از هسته‌ای شدن ایران شود»، تشریح خواهد کرد و تعیین شده که در گفت‌وگوها با آمریکا، از تقابل با کشوری که متحد ما است، دوری شود.

گابی اشکنازی این را نیز بیان کرد که توافقی از نظر کشورش «عالی» خواهد بود که «منافع اسرائیل و منطقه را تامین کند».

بنیامین نتانیاهو که هدایت سیاست پر سر و صدای کشورش علیه ایران را در دست دارد، اظهارات ژنرال اشکنازی در خصوص وجود «توافق پشت پرده» میان اسرائیل و آمریکا در مورد ایران را رد نکرده است.

این ارزیابی مطرح است که پس از چند ماه اظهارات پیاپی و آشکار بنیامین نتانیاهو علیه احتمال بازگشت دولت جو بایدن به برجام، سکوت روزهای گذشته او در خصوص این موضوع، ناشی از توافقی باشد که وزیر خارجه اسرائیل از آن خبر داده است.

بنیامین نتانیاهو در هفته‌های اخیر گفته است که نه تنها تحریم‌های آمریکا علیه ایران نباید کاهش یابد بلکه پرونده ایران دوباره باید به شورای امنیت کشانده شده و تحریم‌های بین‌المللی فلج‌کننده علیه ایران ادامه یابد.

دولت آمریکا هنوز به گفته وزیر خارجه اسرائیل در خصوص «توافق پشت پرده» دو کشور در مورد ایران، واکنش نشان نداده است.

در شش هفته‌ای که از ورود جو بایدن به کاخ سفید می‌گذرد، واشینگتن در برابر مخالفت‌های آشکار اسرائیل با احتمال بازگشت آمریکا به برجام سکوت کرده بود.

با این حال، در شش هفته یادشده نیز انتظارات تهران برای بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای برآورد نشده است.

از سوی دیگر، سخنگوهای دولت جو بایدن در دو روز گذشته تاکید کرده‌اند که آمریکا کماکان آماده پیشبرد «دیپلماسی هدفمند»، از جمله با وساطت سه قدرت اروپایی برای بازگشت هر دو طرف آمریکایی و ایرانی به اجرای تعهدات برجام است.

جمهوری اسلامی ایران اصرار دارد که آمریکا ابتدا باید تحریم‌های فلج‌کننده‌ای را که دولت دونالد ترامپ در پی خروج از برجام علیه ایران برقرار کرد، لغو کند.

ایران همچنین هشدار داده که در صورت صدور قطعنامه احتمالی علیه تهران در جریان نشست این هفته شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، «اقدامات مقتضی» را انجام خواهد داد.

فرانسه، بریتانیا و آلمان با حمایت از موضع دولت جو بایدن که خواهان صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس است، پیش‌نویس قطعنامه برای محکومیت ایران را میان هیات‌های نمایندگی ۳۵ کشور عضور شورا توزیع کرده و از دولت تهران خواسته‌اند از مسیر خطرناکی که وارد آن شده، دور شود.

در این میان، بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز ۱۲ اسفند گزارش رسانه‌های کشورش را در زمینه پیشبرد مذاکرات با کشورهای عربی خلیج فارس برای تشکیل ائتلاف نظامی، در راستای ارائه موضع مشترک به آمریکا علیه ایران، تایید کرد.