یائیر لاپید روز شنبه ۱۱ تیرماه در نخستین سخنرانی تلویزیونی‌اش به عنوان نخست وزیر جدید اسرائیل، ایران را جدی‌ترین خطر برای کشورش دانست و گفت که تمامی اقدامات ضروری را برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانمندی هسته‌ای انجام خواهد داد.

یائیر لاپید در ابتدای سخنرانی خود به عنوان چهاردهمین نخست وزیر اسرائیل از نفتالی بنت، نخست وزیر سابق اسرائیل به دلیل «انتقال مسالمت آمیز قدرت» در این کشور تشکر کرد.

نخست وزیر جدید اسرائیل در این سخنرانی دیدگاه‌هایش را در خصوص مسائل داخلی و بین‌المللی اسرائیل بیان کرد.

یائیر لاپید در ادامه به تهدیدهای پیش روی کشورش پرداخت و گفت، ما معتقدیم که ایران جدی‌ترین تهدیدی است که اسرائیل با آن مواجه است. ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا از دستیابی ایران به توانمندی هسته‌ای یا استقرارش در جوار مرزهای ما جلوگیری کنیم.

نخست وزیر اسرائیل اضافه کرد، من در این لحظه در برابر شما می‌ایستم و به همه کسانی که درپی نابودی ما هستند، از غزه تا تهران، از سواحل لبنان تا سوریه می‌گویم: ما را امتحان نکنید.

او در ادامه اظهار داشت: اسرائیل می‌داند چگونه از قدرت خود در برابر هر تهدیدی، علیه هر دشمنی استفاده کند.

یائیر لاپید چهاردهمین نخست وزیر اسرائیل خواهد بود، ولی دوران نخست وزیری او کوتاه است و تا انتخابات اول نوامبر ادامه خواهد داشت.

در حالی یائیر لاپید نخستین سخنرانی خود به عنوان نخست وزیر اسرائیل را انجام داد که ساعاتی پیشتر ارتش این کشور اعلام کرد که سه پهپاد که از لبنان به سمت یکی از سکوهای گازی «کاریش» در حرکت بودند را رهگیری کرده است.

حزب الله لبنان هم در بیانیه‌ای تایید کرده است که سه پهپاد را به سوی منطقه مورد اختلاف در میدان کاریش در جنوب لبنان فرستاده است.

گروه حزب الله لبنان می‌گوید این « سه پهپاد غیر مسلح» را برای «عملیات شناسایی » به این منطقه ارسال کرده بود.

صلح در خاورمیانه

یائیر لاپید در بخش دیگری از سخنرانی خود با «صلح طلب دانستن» اسرائیل تصریح کرد که کشورش« دست خود را به سوی همه مردم خاورمیانه از جمله فلسطینی‌ها دراز می‌کند و می‌گوید: زمان آن فرا رسیده است که بپذیرید ما هرگز از اینجا نخواهیم رفت، بیاید بیاموزیم در صلح همزیستی کنیم. »

او در ادامه «پیمان آبراهام» را «موهبتی بزرگ برای امنیت و وضعیت اقتصادی منطقه» دانست.

امارات متحده عربی، بحرین، سودان و مراکش کشورهای عرب خاورمیانه هستند که در سال ۱۳۹۹ به «پیمان آبراهام» پیوستند که براساس آن برای عادی‌سازی روابط با یکدیگر، در کشور مقابل سفارتخانه و سفیر دارند و قرار است مناسبات همه جانبه تجاری، اقتصادی و سیاسی را توسعه دهند.