مجله نشنال اینترست آمریکا به وزارت خارجه آمریکا پیشنهاد کرده است همان طور که قانون ممنوعیت خاشقچی برای تحریم عاملان قتل این روزنامه نگار منتقد عربستانی در حال اجراست، این قانون در مورد نخست وزیر اقلیم کردستان نیز به دلیل بدرفتاری با روزنامه نگاران در این منطقه اجرا شود.
به گزارش مجله نشنال اینترست آمریکا، وزارت خارجه آمریکا پس از انتشار گزارشی درباره عوامل قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار منتقد عربستانی در ترکیه، ۷۶ سعودی را بدون ذکر نام به اتهام تهدید مخالفان در خارج از عربستان و به ویژه در مورد خاشقچی تحریم کرده است.
به گفته آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، این تحریمها در چارچوب قانون جدیدی است که وزارت امور خارجه آمریکا آن را “ممنوعیت خاشقچی” مینامد و به آمریکا اجازه میدهد درخواست ویزای افرادی را که به نمایندگی از یک دولت خارجی به روزنامهنگاران آسیب میزنند، آنها را تهدید میکنند یا از آنها جاسوسی میکنند، رد کند.
این نشریه به وزیر خارجه آمریکا توصیه کرده است بهتر است نگاهی هم به افراد یا مناطقی از جهان بیاندازد که اخیرا حقوق روزنامه نگاران را نقض کرده اند و این نگاه هم متوجه اقلیم کردستان عراق شود.
مایکل روبین، تحلیلگر آمریکایی و منتقد سیاست های اقلیم کردستان، در این یادداشت نخست وزیر اقلیم کردستان را یکی از ناقضان حقوق روزنامه نگاران مستقل دانسته و گفته است پنج روزنامه نگار کرد در اقلیم کردستان به دستور وی به زندان افکنده شده اند.
مایکل روبین تاکید کرده است که مقامات کرد اقلیم کردستان نتوانسته اند دلایل منطقی برای بازداشت آنها بیان کنند. وی ادعا کرده است که در حالی که مسرور بارزانی همواره به دنبال دریافت حمایت از آمریکاست، زندانی شدن این روزنامه نگاران به دلیل گفتگوهای آنها با دیپلماتهای خارجی در کنسولگری آمریکا در اربیل بوده است.
در این مطلب نشریه نشنال اینترست آمریکا آمده است آزار و اذیت روزنامه نگاران در اقلیم کردستان و حتی سابقه قتل آنها زیاد است و به یک عادت در راس هرم حکومت در اقلیم کردستان تبدیل شده است.
مایکل روبین از وزارت خارجه آمریکا خواسته است از این پس برای نخست وزیر اقلیم کردستان به دلیل آنچه وی دست داشتن در آزار و زندانی کردن روزنامه نگاران مستقل دانسته، ویزا صادر نکند و از همین قانون جدید « ممنوعیت خاشقچی» برای ممنوع کردن ورود وی به آمریکا استفاده کند و حتی اگر هنوز گرین کارت دارد آن را نیز لغو کند زیرا توبیخ روزنامه نگاران به خاطر گفتگو با مقامات آمریکایی نشانه ای جدی دال بر مقابله با دموکراسی است.