سازمان ملل متحد با اعلام این که در جریان ناآرامیهای استان سیستان و بلوچستان در ایران حدود ۲۳ نفر جان خود را از دست دادهاند، از مقامهای ایران خواست فورا اینترنت را که برای لاپوشانی اخبار اعتراضات قطع شده وصل کنند.
سازمان ملل متحد اعلام کرد، در جریان اعتراضات به تیراندازی سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی به سوی سوختبران منطقه مرزی سراوان بین ۱۲ تا ۲۳ نفر در استان سیستان و بلوچستان کشته شدند.
این سازمان روز جمعه ۱۵ اسفند (پنجم مارس) گشودن آتش به روی اقلیت بلوچ و معترضان استان سیستان و بلوچستان را محکوم کرد.
روپرت کلویل، سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت، با توجه به قطعی و مختل شدن اینترنت تأیید یا تکذیب آمار کشتهشدگان دشوار است.
کلویل از مقامهای جمهوری اسلامی خواست، هر چه سریعتر دسترسی به اینترنت را در مناطقی که ارتباطشان قطع شده برقرار کنند.
پیش از این کمپین حقوق بشر در ایران نیز شمار کشتهشدگان اعتراضات سیستان و بلوچستان را ۲۳ نفر اعلام کرده بود.
اعتراضات از دوشنبه چهارم اسفند بعد از شلیک سپاهیان و نیروهای امنیتی به روی سوختبرانی آغاز شد که به مسدود شدن گذرگاه مرزی معترض بودند. در جریان این تیراندازی در منطقه مرزی سراوان و در مرز ایران با پاکستان شماری از سوختبران کشته و زخمی شدند.
این اقدام به اعتراضاتی منجر شد که از سراوان آغاز شد و رفته رفته به سایر مناطق استان سرایت کرد.
کمپین حقوق بشر در ایران اعلام کرده است، شمار زیادی در این اعتراضات زخمی شده و آسیب برخی از آنها “بسیار جدی” است.
این اعتراضات که از مسئلهای اقتصادی آغاز و سپس فراگیر و با قطع وسیع اینترنت مواجه شد بازتابی وسیع یافت تا جایی که کانون مدافعان حقوق بشر در نامهای به کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، این واقعه را با کشتار معترضان آبان ۹۸ مقایسه کرد.
کانون مدافعان حقوق بشر در این نامه با اشاره به فقر و بیکاری گسترده مردم این منطقه و سیاستهای تبعیضآمیز و محرومیتزای حکومت از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل خواسته بود، سریعا به این مسئله رسیدگی کند.