دادگاه نظامی اسرائیل روز چهارشنبه، ۹ شهریور، در پایان یک روند طولانی محاکمه، محمد الحلبی، مدیر خیریه بینالمللی مسیحی «ورلد ویژن» در غزه، را به ۱۲ سال حبس محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاریها، در حالی که آقای الحلبی از شش سال پیش در بازداشت اسرائیل است، محاکمه طولانی او پشت درهای بسته با انتقادهای نهادهای بینالمللی روبهرو شده بود.
موسسه «ورلد ویژن» حکم ۱۲ سال زندان برای این کارمند ارشد خود را ناعادلانه توصیف کرده و وکیل او نیز گفت که علیه این حکم به دیوان عالی اسرائیل شکایت خواهد کرد.
خیریه بینالمللی اعلام کرد که حکم سنگین صادر شده علیه محمد الحلبی به روند فعالیتهای بشردوستانه در غزه لطمه میزند و کار امدادرسانی برای این جمعیت و سایر گروههای خیریه را دشوارتر میکند.
به نوشته گاردین، راجی سورانی، مدیر مرکز فلسطینی حقوق بشر در شهر غزه، گفت که این محاکمه و حکم، بر یک کارزار سیستماتیک «بدنام کردن جامعه مدنی و گروههای امدادرسان به فلسطینیان» متکی بوده است.
اما اسرائیل تاکید دارد که محمد الحلبی از جایگاه خود سوء استفاده کرده و دهها میلیون دلار را به دست جنبش حماس در غزه رسانده است.
دادستان نظامی اسرائیل گفته است که از پولهای یاد شده برای «اهداف تروریستی» استفاده شده بود.
دادستان «اسنادی» را در مورد «نفوذ حماس» در خیریه «ورلد ویژن» به دادگاه ارائه کرد.
متهم غیر از «عضویت در یک سازمان تروریستی و تامین مالی فعالیتهای تروریستی» به «انتقال اطلاعات به دشمن» و «در اختیار داشتن سلاح» متهم بود که دادگاه او را در همه بندهای اتهامی «مجرم» شناخت.
وزارت خارجه اسرائیل روز هشتم شهریور در بیانیهای اعلام کرده بود که اهمیت فعالیت بشردوستانه در قبال غزه را «به رسمیت میشناسد»، اما «هر گونه انحراف از بودجههای بشردوستانه برای اهداف تروریستی، اقدامی مذموم است».
با این حال، یک روز پیش از حکم این دادگاه، خانم میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، از اسرائیل به دلیل ندادن ویزای ورود به کارکنان این نهاد جهت نظارت بر وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای فلسطینی انتقاد کرده بود.
خانم باشله روز سهشنبه گفت که ندادن ویزا این پرسش را ایجاد کرده که اسرائیل در حال تلاش برای «پنهان کردن» حقایق در مورد اراضی فلسطینی است.
او گفت ۱۵ کارمند دفتر حقوق بشر سازمان ملل که از دو سال پیش ناچار به ترک سرزمینهای فلسطین شدند، یا افراد دیگر این نهاد، روادید ورود نگرفتهاند.
خانم باشله که این هفته پس از چهار سال این مقام ارشد را ترک میکند، افزود رفتار اسرائیل با فعالان کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل، «بخشی از روند گستردهتر و نگرانکنندهتر در عدم دسترسی به نظارت وضعیت حقوق بشر» در اراضی فلسطینی است.
اسرائیل معمولا با توجیه مسائل امنیتی خود از ورود کارکنان کمیساریای عالی حقوق بشر جلوگیری کرده است.