وبسایت حقوقبشری ههنگاو با استناد به آماری که خود تهیه کرده از افزایش خودکشی میان مردان بهویژه نوجوانان زیر ۱۸ سال در کردستان در ماههای گذشته خبر داده و در این مورد هشدار داده است.
در گزارش این وبسایت که روز سهشنبه، هشتم شهریور، منتشر شد، آمده که طی هشت ماه اخیر «بهطور میانگین هر ماه پنج مورد خودکشی نوجوانان در شهرهای کردستان» ثبت شده است.
ههنگاو با استناد به این آمار همچنین افزوده است که از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون که هشت ماه میشود، «دستکم ۱۳۰ پسر و مرد در شهرهای کردستان به زندگی خود پایان دادهاند که ۴۰ نفر از آنها زیر ۱۸ سال و از این تعداد ۱۵ مورد زیر ۱۵ سال بودهاند».
تازهترین مورد در کردستان خودکشی سه کودک در هفته پایانی تیرماه بود؛ یک ۱۵ ساله اهل جوانرود، یک ۱۳ ساله اهل کرمانشاه و یک ۱۵ ساله اهل پیرانشهر.
در گزارشهای مرتبط، دلایل بیشتر این خودکشیها اختلافات خانوادگی، فقر و مشکلات معیشتی و همچنین مشکلات اجتماعی عنوان شده است.
سایت ههنگاو پیشتر هم در گزارشی درباره آمار خودکشی در مناطق کردنشین ایران اعلام کرده بود که تنها در سال ۲۰۲۱ در این مناطق، ۵۲ کودک با خودکشی به زندگی خود پایان دادند.
سال گذشته، مریم معصومی، دبیر کمیته پیشگیری از خودکشی انجمن علمی روانپزشکان ایران، گفته بود بر اساس گزارشهای رسمی سازمان پزشکی قانونی، از سال ۱۳۸۴ به بعد خودکشی در ایران روند صعودی داشته است.
بهگفته کارشناسان، میزان خودکشی در استانها نسبت معناداری با شاخص فلاکت در این استانها دارد. شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که از افزودن نرخ بیکاری به نرخ تورم بهصورت سالانه به دست میآید.
در سال گذشته شاخص فلاکت در ایران بر اساس آمارهای رسمی به ۴۹.۴ درصد رسید که بیشترین سطح در بازه ۲۵ سال اخیر است.