فنلاند اعلام کرد درخواست‌ ترکیه را به منظور تجدید نظر در پاسخ منفی به شش درخواست این کشور برای استرداد افراد، نخواهد پذیرفت. ترکیه از فنلاند خواسته است در شش درخواست استرداد پیشین رد شده، تجدید نظر کرده و افراد مورد نظر آنکارا را به ترکیه بازگرداند.

سونیا وارپاسو، کارشناس ارشد وزارت دادگستری فنلاند، به خبرگزاری فرانسه گفت که تصمیمات قبلی قطعی است و این پرونده‌ها قابل ارزیابی مجدد نیستند.

به گفته این مقام فنلاندی، تنها استثنا ارائه اطلاعات جدید از طرف ترکیه درباره این افراد است اما تاکنون اطلاعاتی ارائه نشده است.

ترکیه، فنلاند و سوئد شامگاه هفتم تیر در مادرید توافقی را امضا کردند و آنکارا در ازای موافقت خود با پیوستن این دو کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، خواستار تعهد و اقدام‌های ملموس آنان در زمینه درخواست‌های خود شد.

پس از آن بکیر بوزداغ، وزیر دادگستری ترکیه، اعلام کرد آنکارا درخواست خود را از این دو کشور شمال اروپا برای استرداد ۳۳ نفر از کسانی که آنان را «تروریست» می‌داند، تجدید خواهد کرد.

سوئد میزبان ۱۰۰ هزار نفر کُرد است که برخی از آنان در خاک سوئد متولد شده‌اند. جامعه کردهای فنلاند هم متشکل از ۱۶ هزار نفر است.

قبولی درخواست پیوستن هر کشوری به ناتو نیازمند رأی مثبت همه ۳۰ عضو فعلی این ائتلاف است.

فنلاند با روسیه مرزی حدود هزار و ۳۰۰ کیلومتر دارد. بر اساس نظرسنجی‌هایی که صورت گرفته، اکنون بیش از سه چهارم مردم این کشور خواهان پیوستن به ناتو هستند تا بهتر بتوانند خود را در برابر روسیه محافظت کنند.

روند پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو که باید به تایید پارلمان‌های ۳۰ کشور عضو ناتو برسد، ممکن است یک سال طول بکشد.

تاکنون پارلمان‌های آمریکا، کانادا، ایتالیا و آلمان با پیوستن این دو کشور به ناتو موافقت کرده‌اند.

ايران اينترنشنال