نت‌بلاکس، گروهی که ترافیک اینترنتی در جهان را زیر نظر دارد در توییتی به محدود شدن دسترسی به اینستاگرام در ایران در بحبوحه اعتراض‌ها به جان باختن مهسا امینی اشاره کرده است.

به گزارش بی بی سی، نت‌بلاکس می‌گوید نمودارهای موجود حاکی از اختلال در دسترسی به اینستاگرام توسط شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی است.

توییتر «رادار ابر آروان» هم که وضعیت ارتباطات اینترنت دیتاسنترهای ایران و جهان را رصد می‌کند گفته است در ارتباط دیتاسنترهای داخل ایران با اینستاگرام «اختلال» وجود دارد.

مخاطبان بی‌بی‌سی فارسی از قزوین، کرمان، یزد، سمنان، تهران و تبریز و شهرهای دیگر گزارش‌ اختلال و محدود شدن اینستاگرام را تایید کرده‌اند.

به نظر می‌رسد با توجه به حجم بالای گزارش‌ها درباره از کار افتادن اینستاگرام این اپلیکیشن فیلتر شده باشد.

گزارش‌ها حاکی از قطع یا اختلال و کندی اینترنت برخی شهرهای ایران است.

طبق این گزارش‌ها، اینترنت شهرهای مختلف مانند سقز، کرمانشاه، سنندج و ارومیه با اختلال مواجه شده است.

صبح امروز ​​​​​​​وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت ایران در اظهاراتی که ساعاتی بعد تکذیب شد از محدود کردن اینترنت در این کشور خبر داده و گفته بود «به خاطر مسائل امنیتی و برخی از بحث‌هایی که این روزها وجود دارد، ممکن است گاهی اوقات محدودیت‌هایی توسط دستگاه‌های امنیتی تصمیم گیری و اعمال شود.»

او گفته بود «این در شرایط کنونی طبیعی است.⁣»

نت‌بلاکس دیروز از قطع چندین ساعته اینترنت در کردستان در پی اعتراض‌ها به جان باختن مهسا امینی خبر داد. توییتر فیلتربان هم امروز از «قطع خدمات ایرانسل در قزوین و اختلال نزدیک به قطعی در مرکز تهران» و «فیلتر شدن اینستاگرام در ایران» خبر داد.

این بار اول نیست که مقام‌های جمهوری اسلامی با بروز اعتراض‌ها و گسترش آن در کشور، دسترسی به اینترنت را محدود می‌کنند. هدف آنها از این کار، کنترل اعتراض‌ها و جلوگیری از خبررسانی در این باره است.

فعالیت خبرنگاران در ایران با محدودیت‌های زیادی مواجه است و اختلال در اینترنت و محدود کردن شبکه‌های اجتماعی امکان پوشش خبری اعتراض‌ها را بسیار دشوار می‌کند.

سازمان ملل متحد تیر ماه امسال، با یادآوری اتفاقاتی مانند قطع اینترنت در ایران در جریان اعتراض‌های آبان ۹۸، از همه کشورهای جهان خواست تا از چنین کاری خودداری کنند و هشدار داد که قطع اینترنت می‌تواند نتایج مرگباری داشته باشد. در جریان اعتراض‌های آبان ۹۸، حکومت ایران اینترنت را در سراسر کشور قطع کرد.