در حالی که گزارش‌ها حاکی از فیلتر شدن سایت استارلینک، ارائه دهنده اینترنت ماهواره‌ای، در ایران است، وزیر پیشین ارتباطات ایران درباره راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای در کشور ابراز خوش‌بینی کرد و شیوه این فعال‌سازی را توضیح داد.

وب‌سایت دیجیاتو که در زمینه اطلاع‌رسانی فناوری‌های دیجیتال فعالیت می‌کند روز شنبه دوم مهر گزارش داد که «از شامگاه جمعه، امکان دسترسی به وب‌سایت استارلینک بدون استفاده از ابزارهای تغییر آی‌پی روی بسیاری از اپراتورهای موبایل و ثابت ممکن نیست».

دیجیاتو تاکید کرد که این اولین اقدام وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی برای مقابله با فراگیری اینترنت ماهواره‌ای در ایران است تا امکان ثبت سفارش وجود نداشته باشد.

حکومت ایران همزمان با سرکوب مرگبار و خونین اعتراضات مردمی جاری در ایران، دسترسی به اینترنت را شدیدا محدود و اینستاگرام و واتس‌آپ را فیلتر کرده است.

در پی اعلام آمادگی ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس‌ایکس، برای ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای در ایران، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه از لغو برخی تحریم‌ها برای مبارزه با سانسور اطلاعات در ایران خبر داد.

پس از لغو این تحریم‌ها، آقای ماسک نوشت که «در حال فعال کردن» اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران است.

به نظر می‌رسد این اقدام، نگرانی‌های مقام‌های جمهوری اسلامی را در پی داشته است.

پیشتر عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی احتمال ارائه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران را بعید دانسته و گفته است: «براساس قواعد بین‌المللی، اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات اینترنت ماهواره‌ای بایستی قواعد اینترنتی کشورها را رعایت کنند.»

به نوشته دیجیاتو، فعال‌سازی اینترنت ماهواره‌ای در ایران مشروط به نصب تجهیزات سخت‌افزاری است که باید وارد کشور شود.

اما محمدجواد آذری جهرمی احتمال فعال‌سازی اینترنت ماهواره‌ای در ایران را «زیاد» دانسته و در کانال تلگرامی خود نوشته است: «برای حضور در شبکه فیلتر‌گریز نیازی به نصب آنتن‌های استارلینک در «همه» جا نیست، گوشی هر فرد احتمالا میکروبی‌تی‌اس یک شبکه فیلترگریز خواهد بود.»

آذری جهرمی افزود: «بنابراین اصولا چالش هزینه یا ظرفیت در این میان جدی نیست، چالش‌های پیش‌رو بیشتر در نحوه مدیریت شبکه‌های Adhoc است.»