شهرهای متعددی در جهان در تعطیلات آخر هفته به صحنه تظاهرات حمایت از اعتراضات ضد حکومتی مردم ایران مبدل شد. ارزیابی می‌شود که تظاهرات بیان حمایت از ایرانیان روز یک‌شنبه، در ده‌ها شهر دیگر در پنج قاره جهان به اوج برسد.

برلین، پایتخت آلمان، روز جمعه، اول مهر، شاهد یکی از بزرگ‌ترین تظاهرات پشتیبانی از خیزش مردم ایران بود. حضور هزاران ایرانی و آلمانی در راه‌پیمایی ابراز حمایت از مردم سرکوب شده ایران، کمتر در گذشته در چنین ابعادی دیده شده و یا بی‌سابقه است.

رهبران آلمان، شامل اولاف شولتس، صدراعظم و آنالِنا بربوک، وزیر خارجه، در دو روز گذشته قاطعانه از تظاهرکنندگان ایرانی، به‌ویژه زنان مخالف حجاب اجباری، حمایت کرده و از مرگ دختر ۲۲ ساله سقزی در اسارت «پلیس امنیت اخلاقی» در تهران ابراز انزجار و اندوه کردند. کسی از مقامات آلمان با ابراهیم رئیسی در سفر هفته گذشته او به نیویورک دیدار نکرد.

در کشور دوردست شیلی در آمریکای لاتین، در حالی که رئیس جمهوری آن کشور در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نام مهسا (ژینا) امینی، دختر کشته شده ایرانی در اسارت نیروهای حکومتی ایران را به عنوان نمادی از ظلم حاکمیت ایران به مردم کشور ذکر کرد، صدها تن از مردم شیلی روز جمعه، اول مهر، برای بیان ایستادگی در کنار مردم به پاخاسته ایران تظاهرات کردند.

به گزارش خبرگزاری‌ها از سانتیاگو، پایتخت شیلی، مرگ دلخراش مهسا سازمان‌های حامی زنان در شیلی را خشمگین کرده و نهادهای فمینیستی این کشور مردم شیلی را به تکرار شعار «زن، زندگی، آزادی»، مهم‌ترین شعار اخیر در تظاهرات اعتراضی مردم ایران، فرا خواندند.

گابریل بوریچ، رئیس جمهوری ۳۷ ساله و چپ‌گرای شیلی، که اقدام هفته گذشته او در رد پذیرش سفیر جدید اعزامی اسرائیل، با موجی از خشنودی و استقبال گرم رسانه‌های تندروی رژیم ایران روبه‌رو شد، تاکید کرده که حامی مردم سرکوب شده در هر جاست: چه در «اراضی اشغال شده فلسطین» و چه در ایران.

تندروها در ایران سخنان آقای بوریچ در حمایت از مردم ایران را سانسور کردند.

تجمع حامیان مردم ایران روز جمعه اول مهر در برابر ساختمان یادبود لینکلن در واشینگتن نیز برگزار شد.

همچنین در استانبول و آنکارا در ترکیه برای روزهای شنبه و یک‌شنبه تجمع‌های جدیدی برای ابراز حمایت از مردم ایران ترتیب داده شده است. میدان «تقسیم» استانبول روز ۳۱ شهریور نیز شاهد حضور صدها تن از مردمی بود که بر ایستادگی خود در کنار مردم ایران تاکید کردند.

هنرمندان نامدار ترکیه که کشورشان در سال‌های اخیر شاهد حضور صدها هزار ایرانی است، در کلیپ‌ها و مصاحبه‌های متعدد همبستگی خود را با مردم ایران بیان می‌کنند و تاکید دارند که ایرانیان و به‌ویژه زنان ایران را «پیشروترین» گروه در میان مردم منطقه می‌دانند.

مصطفی دمیرتاش، سیاستمدار نام‌آشنای ترکیه، سر خود را به نشانه حمایت از زن ایرانی تراشیده است.

در تل‌آویو، ریتا جهان‌فروز، خواننده زاده اصفهان که چهار دهه جزو هنرمندان برتر اسرائیل بوده، با ضبط کلیپی حمایت قاطع خود را از خیزش زنان ایران برای گرفتن حق طبیعی خود بیان کرد.

مردم در استکهلم فراخوان داده‌اند که روز دوم مهر در میدان «سرگل» گرد می‌آیند تا از «خیزش سراسری ملت ایران» حمایت کنند.