محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، می‌گوید نهادهای حکومتی ایران درباره رفع تحریم‌ها “دوصدایی” ندارند و قانونی که برای افزایش فعالیت‌های هسته‎‌ای و کاهش نظارت‌ها و محدودیت‌ها تصویب شده در واقع ” یک ابزار برای چانه زنی است”.

آقای قالیباف در برنامه‌ای تلویزیونی گفته است: ” این قانون به رفع تحریم‌ها کمک بیشتری می‌کند و برای ما تولید قدرت خواهد کرد.”

او گفته “اکنون در گفتگو‌هایی در حال انجام است” و قانون مصوب مجلس فرصت‌هایی به مذاکره‌کنندگان ایرانی می‌دهد.

مجلس ایران، که در کنترل محافظه‌کاران منتقد دولت حسن روحانی است، با تصویب قانونی دولت را موظف کرد که اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند.

حسن روحانی و محمدجواد ظریف می‌گفتند به شدت با تصویب این قانون مخالفند.

دولت ایران ضمن توقف اجرای این پروتکل با توافق سه ماهه موقتی با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازگشت به اجرای کامل برجام فرصت خریده است.

محمدباقر قالیباف به تلویزیون ایران گفت: “امروز آقای ظریف… گفت که عدم اجرای پروتکل‌ها به دلیل قانون مجلس است بنابراین این قانون یک ابزار چانه زنی، ایجاد فرصت‌های بیشتر برای گفتگو کردن و رفع تحریم است.”

او به مجری تلویزیون ایران که پرسید “آیا فکر نمی‌کنید تعهدات و عمل به این قانون سبب حساسیت بیشتری در طرف مقابل شود و مانع از آمدن آن‌ها به سمت مذاکره گردد؟” پاسخ منفی داد.

آقای قالیباف گفت: “اکنون در گفتگو‌هایی که در حال انجام است حتما فرصت‌ها و قدرت چانه زنی بیشتری وجود دارد و طرف مقابل به خوبی می‌داند ما مصمم هستیم.”

او با اشاره به مواضع قدرت‌های غربی گفت: “آن‌ها فکر می‌کنند که در بحث اجرای برجام در ایران دوصدایی وجود دارد، خیر، در ایران یکصدایی وجود دارد، به عبارتی مسئولان و مردم جملگی یک خواسته دارند و آن رفع تحریم است.”

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، با سیاست “فشار حداکثری” دوران دونالد ترامپ مخالف بود و گفته به دنبال احیای توافق هسته‌ای با ایران است.

با این حال از آنجا که ایران و آمریکا هر یک از طرف دیگر می‎‌خواهند که در اجرای تعهدات برجامی پیش‌قدم شود، به نظر می‌رسد که از زمان روی کار آمدن آقای بایدن احیای این توافق در بن‌بست مانده است.