نشان افتخار شایستگی جمهوری فدرال آلمان به پایه‌گذاران شرکت ببون‌تک اهدا می‌شود؛ به دو پژوهشگر آلمانی ترک‌تبار که با ساخت واکسن کمک بزرگی در راه مقابله با شیوع کرونا کرده‌اند.

کمتر کسی است در جهان که امروزه اسم کرونا را شنیده باشد و نام شاهین و تورجی به گوشش نخورده باشد. دو پژوهشگر آلمانی ترک‌تباری که با ساخت واکسنی برای مقابله با کووید۱۹ حالا چنین مشهور شده‌اند؛ واکسنی که آن طور که مشخص است بر همه انواع تاکنون شناخته شده جهش یافته کووید۱۹ تأثیر دارد.

به اوزلم تورجی و اوگور (اوغور) شاهین، سازندگان واکسن بیونتک اکنون به پاس پژوهش‌های نجات دهنده‌شان، نشان افتخار شایستگی جمهوری فدرال آلمان، بالاترین نشان افتخار آلمان اهدا شد. این دو پژوهشگر آلمانی ترک‌تبار امروز جمعه، ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) از فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهوری آلمان این نشان را دریافت کردند.

این دو پژوهشگر به دلیل خدماتشان در زمینه مقابله و جلوگیری از شیوع پاندمی کرونا مفتخر به دریافت این نشان شده‌اند. در توضیح اهدای این نشان به این دو محقق و بنیانگذار شرکت، بر روی ترکیب پژوهش‌های بنیادی و انتقال نتایج در کاربردهای عملی تأکید شده است.

در ادامه آمده است که توانایی‌های ویژه این دو محقق در حوزه فناوری mRNA و پیگری‌های خستگی‌ناپذیر آنها منجر به تولید و تأیید واکسن در زمانی کوتاه برای مقابله با کووید۱۹ شد.

فرانک والتراشتاین‌مایر، رئیس جمهوری آلمان نشان افتخار را به دو پژوهشگر اهدا کرد

واکسن ساخته شده توسط بیون‌تک نخستین واکسنی بود که در دسامبر ۲۰۲۰ در اتحادیه اروپا مجوز گرفت. در ابتدا به این دلیل که روش به کار رفته در تولید واکسن یک فناوری جدید بود، این محصول با انتقادهای فراوانی روبرو شد. در این میان اما اعتماد به بیون‌تک افزایش یافته به گونه‌ای که بسیاری در آلمان و جهان خواست واکسینه شدن با این واکسن را دارند.

در مجموع از سال ۱۹۵۱ تاکنون این نشان که در فارسی به صلیب افتخار فدرال هم مشهور است به ۲۶۰ هزار تن اهدا شده است. این تنها و بالاترین نشان افتخار است که آلمان برای خدمتی که به عموم صورت گرفته یا همان خیر عمومی اهدا می‌کند.

در میان نام‌ کسانی که تاکنون این نشان را دریافت کرده‌اند، نام هم به چشم می‌خورد که در سال ۱۹۵۵ نائل به دریافت این نشان شده‌اند.

این جایزه در هشت رتبه از نظر اهمیت طبقه‌بندی شده است و بالاترین نشان با ستاره که اکنون به تورجی و شاهین اهدا شده در رتبه میانه قرار دارد.