در پی حمایت هنرمندان، ورزشکاران و چهره‌های سرشناس از اعتراضات مردم ایران، شمار قابل‌توجهی از آنان مورد تهدید و ارعاب و بازجویی از سوی نهادهای امنیتی قرار گرفته‌اند و در چندین مورد نیز ممنوع‌‌الخروج بودن آنان اعلام شده است.

در تازه‌ترین مورد، روز یکشنبه، ۱۷ مهر، حمید فرخ‌نژاد، بازیگر سرشناس سینما، در یک استوری در صفحه اینستاگرام خود از ساعت‌ها بازجویی و فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی به دلیل حمایت خود از اعتراضات مردمی خبر داد.

او نوشت: «دو بار احضار، ۱۰ ساعت بازجویی و ممنوع‌الخروجی از کشور برای این‌که به من ثابت کنند اشتباه کردم که گفتم نمی‌شود حتی اعتراض مسالمت‌آمیز کرد.»

خبرگزاری ایلنا نیز به‌نقل از شاهدان عینی نوشت «روز گذشته گذرنامه همایون شجریان و سحر دولتشاهی [بازیگر و شریک زندگی همایون شجریان] در هنگام ورود به ایران در فرودگاه امام خمینی توقیف شد».

همایون شجریان در هفته نخست اعتراضات سراسریِ «زن، زندگی، آزادی» که از ۲۶ شهریور آغاز شده، ابتدا خواستار «پایان خشونت و بازنگری قانونی» شد که «زنان و مردان ایران‌زمین خواهان تغییر آن هستند»، اما یک روز بعد با استفاده از هشتگ مهسا امینی و «تفنگت را زمین بگذار» نوشت: «نکشید این مردم را. این مردم سزاوار زندگی هستند نه مرگ. این مردم سزاوار شادی و آزادی هستند.»

آقای شجریان که در هنگام اجرای کنسرت اخیر خود در استرالیا نیز از اعتراض مردم در ایران حمایت کرده بود و جمعیت حاضر در کنسرت هم شعار «مرگ بر خامنه‌ای» سر داده بودند.

با این حال، خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، با انتشار یادداشتی ضمن انتقاد از ضبط گذرنامه همایون شجریان تلاش کرد او را یک معترض «غیررادیکال» معرفی کند و فشار افکار عمومی به او را عامل واکنشش بخواند.

این رسانه وابسته به سپاه توضیح نداد که در این صورت دلیل ضبط گذرنامه همایون شجریان چه بوده است و خبرگزاری ایسنا هم روز دوشنبه ۱۸ مهر نوشت: «مشکل خروج از کشور برخی چهره‌های فرهنگی‌ و ورزشی نظیر علی دایی و همایون شجریان برطرف شده و گذرنامه آن‌ها تحویل شده است.»

علی دایی، بازیکن سرشناس سابق فوتبال، نیز از دیگر چهره‌هایی بود که اعلام شد گذرنامه‌اش ضبط شده است.

روز یکشنبه، ۱۷ مهر، برادرِ علی دایی در گفت‌وگو با سایت «ورزش سه» تأیید کرد که گذرنامه این مهاجم سابق تیم ملی فوتبال ایران توسط نهادهای امنیتی ایران ضبط شده است.

باشگاه فوتبال هرتابرلین آلمان، که علی دایی سابقه پرافتخاری از عضویت در این تیم را هم دارد، عصر همان روز به برخورد حکومت جمهوری اسلامی با بازیکن سابق خود واکنش نشان داد و با زنان معترض در ایران که «شجاعانه برای حقوق خود می‌جنگند» ابراز همبستگی کرد.

علاوه بر این چهره‌ها، مهران مدیری، بازیگر و کارگردان، نیز هنگام ورود به کشور گذرنامه‌اش ضبط شد.

خبرگزاری دولتی ایرنا روز هشتم مهرماه نوشت آقای مدیری که روز دوم مهر از کشور خارج شده بود، با پرواز اماراتی از فرودگاه امام خمینی وارد کشور شده و پس از ورود گذرنامه او ضبط شده است.

به دنبال گسترش اعتراضات به جان باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، مهران مدیری با انتشار ویدئویی گفته بود که این‌ روزها حال هیچ‌کس خوب نیست و از این پس راضی نیست هیچ برنامه و تصویری از او در تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شود.

پیش از آن خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، هم گزارش داده بود که مهران مدیری به «دلیل تحریک عواطف» در قبال اعتراضات اخیر «ممنوع‌الخروج» شده بود، از کشور خارج شده است.

برخی گزارش‌های غیررسمی از ممنوع‌الخروج‌شدن شهاب حسینی، دیگر بازیگر سرشناس، نیز حکایت دارد اما هنوز منابع رسمی یا خود او این خبر را تأیید نکرده‌اند.