هزاران تن از مردم تونس روز شنبه ۲۳ مهر با برگزاری تظاهرات در پایتخت گام‌های برداشته‌شده از سوی قیس سعید، رئیس‌جمهوری این کشور، را برای تحکیم قدرت سیاسی خود «کودتا» نامیده و با محکومیت آن، خواهان پاسخگویی آقای سعید در مورد بحران اقتصادی و «سوٰ‌ءمدیریت‌ها» شدند.

تظاهرات به صورت هم‌زمان در دو نقطه پایتخت به فراخوان دو حزب «النهضه» و «قانون اساسی آزاد تونس» با شعارهایی مانند «انقلاب علیه دیکتاتور قیس» و «کودتا سرنگون خواهد شد»، برگزار شد. حامیان حزب «قانون اساسی آزاد تونس» در پلاکاردها نوشته بودند: کشور ورشکسته و دولت ازکارافتاده است.

علی عریض، نخست‌وزیر پیشین و یکی از مقامات حزب «النهضه» به خبرگزاری فرانسه گفت که این اعتراض بیانگر خشم مردم از وضعیت جاری است و قیس سعید «باید برود».

به گفته آقای عریض، ناامیدی، فقر و بیکاری افزایش یافته و اگر قیس سعید در قدرت بماند، «تونس آینده‌ای نخواهد داشت».
یکی از معترضان به گزارشگر رویترز گفت که قیس سعید تونس را «سال‌ها به عقب برده است».

الیزیا وولکمن، یک روزنامه‌نگار مستقل، به شبکه الجزیره گفت که طبقات متوسط از این وضعیت متأثر شده، فرار مغزها افزایش یافته و مردم مناطق روستایی نیز حتی بدون علاقه به نوع نظام حاکم، خواهان تأمین نان روزانه خود هستند.

به گفته این روزنامه‌نگار، تونس دچار کمبود جدی مواد غذایی شده، شیر، شکر و برنج به حد کافی در دسترس نیست و جیره‌بندی نیازمندی‌ها برقرار شده است.

رئیس‌جمهوری تونس که سه سال است این مسند را در دست دارد، مشکلات اقتصادی کشورش را هنوز «ارث» به‌جای‌مانده از دوران حکومت زین‌العابدین بن‌علی دانسته و گفته که اقدامات او برای رهایی کشور از سال‌ها بحران، یک ضرورت است و او در حال «اصلاح» امور است.

قیس سعید که اختیاراتش در ماه‌های گذشته با تکیه به قانون اساسی جدید گسترش یافت، روز شنبه نیز مخالفان سیاسی خود را کسانی نامید که خواهان «تضعیف استقلال» کشور هستند.

دولت تونس برای دریافت یک وام دو میلیارد دلاری در حال مذاکره با صندوق بین‌المللی پول است.

تونس نخستین کشوری در دنیای عرب و اسلامی بود که مردم آن یازده سال پیش با دست زدن به تظاهراتی که با خودسوزی و مرگ محمد بوعزیزی، یک جوان دستفروش، کلید زده شد، حکومت ۲۳ ساله زین‌العابدین بن‌علی را ساقط کردند.

دور جدید اعتراض‌ها در پایتخت و سایر نقاط تونس از آخر هفته گذشته و پس از مرگ یک جوان دیگر آغاز شد. مالک السلیمی که پس از مضروب شدن با ضربات باتوم پلیس سه هفته در کما بود، آخر هفته جان خود را از دست داد.