آلمان سختترین مقررات را برای مقابله با موج سوم کرونا اعمال و محدودیت و تعطیلیها را سه هفته دیگر (۲۹ فروردین) تمدید میکند. به این ترتیب در تعطیلات عید پاک تقریبا تمام فعالیتها در آلمان متوقف خواهند شد.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان پس از نشستی یازده ساعته و در بعضی مواقع پرتنش با مسئولان ۱۶ ایالت آلمان، در یک کنفرانس خبری گفت بیشتر فروشگاهها از جمله فروشگاههای مواد غذایی در پنج روز تعطیلی عید پاک (۱۲تا ۱۶ فروردین) بسته خواهند بود. برگزاری مراسم مذهبی نیز متوقف میشود و بیشتر از دو خانواده یا پنج نفر نمیتوانند در خانهها دور هم جمع شوند. از کارکنان مدرسهها و دانشآموزان نیز هفتهای دوبار آزمایش کرونا گرفته میشود.
خانم مرکل گفت آلمان در شرایطی”بسیار وخیم” است در حالی که تلاش میکند هر چه سریعتر جمعیت بیشتری را واکسینه کند:
“موارد ابتلا تصاعدی بالا میروند و بخشهای مراقبت ویژه (آیسییو) دوباره پر شدهاند.” شیوع کرونا به بیش از صد نفر در هر صدهزار نفر رسیده است. در ۲۴ ساعت گذشته ۷۴۸۵ مبتلای جدید شناسایی شده و ۲۵۰ نفر جان باختهاند.
خانم مرکل گفت نوع جدید ویروس کرونا که ابتدا در بریتانیا شناسایی شد اکنون سویه غالب در آلمان است که در عمل باید آن را “یک همهگیری جدید” در نظر گرفت:
“در اصل، ما ویروس جدیدی داریم، بسیار کشندهتر، مسریتر و با عفونتزایی طولانیتر.”
این محدودیتهای جدید در آلمان در حالی اعلام میشود که تقریبا سه هفته پیش مسئولان ایالتی تصمیم گرفتند بتدریج محدودیتها را کم کنند و فعالیتها را از سر بگیرند.
کرونا در چند هفته اخیر در اروپا شیوعی بسیار یافته در حالی که دولتها با وجود تاخیری که در واکسیناسیون به دلیل کمبود واکسن ایجاد شده سعی دارند هر چه سریعتر جمعیت بیشتری را واکسینه کنند.
در لهستان، کشور همسایه آلمان، آمار شیوع تقریبا سه برابر است. در حالی که هزاران لهستانی برای کار به آلمان میروند اکنون ورود آنها به آلمان ممنوع است مگر اینکه آزمایش کرونایشان در ۴۸ ساعت گذشته منفی باشد.
لهستان از موج سوم کرونا بیشترین آسیب را دیده است و دیروز ۱۴۵۷۸ مورد ابتلای جدید شناسایی شد که ۳۴ درصد بیشتر از هفته پیش از آن بود. هشتاد درصد مبتلایان به سویهای که ابتدا در بریتانیا شناسایی شد آلوده بودهاند.
واکسیناسیون کرونا در اروپا از آمریکا، بریتانیا و اسرائیل بسیار عقبتر است و بخشی به این دلیل است که واکسن استرازنکا/آکسفورد به اندازه کافی در اختیار این کشورها قرار نگرفته و این تبدیل به یک دعوای سیاسی بزرگ و طولانی بین بریتانیا و اتحادیه اروپا شده است.
اتحادیه اروپا اکنون در نظر دارد صادرات واکسن استرازنکا/آکسفورد را که در خاک اروپا تولید میشود ممنوع کند. آنها اعتراض دارند بیشتر واکسنی که در این اتحادیه تولید می شود به بریتانیا و کشورهای دیگر میرود تا به خود اروپا.