چندین سازمان خیریه بریتانیایی از دولت این کشور خواستهاند تا واکسن کرونا در اختیار کشورهای فقیرتر قرار دهد.
این سازمانها، از جمله سازمان خیریه “کودکان را نجات دهید”، در نامهای گفتهاند: در حالی که کارکنان بخش بهداشتی و افراد در معرض خطر در کشورهای در حال توسعه به واکسن کرونا دسترسی ندارند، این خطر وجود دارد که بریتانیا واکسن احتکار کند.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا متعهد شده است که واکسنهای مازاد را با برنامه جهانی کواکس (نهاد هماهنگکننده تلاشهای جهانی برای دسترسی کشورها به واکسن کووید-۱۹ ) به اشتراک بگذارد.
این سازمانهای خیریه خواستهاند که اهدای واکسن برای کمک به خاتمه همه گیری کووید۱۹ هر چه سریع تر عملی شود.
آنها از نخست وزیر بریتانیا خواستهاند “به سرعت مشخص کند” که بریتانیا چند دوز واکسن برای اهدا به کشورهای فقیرتر آماده کرده است.
این سازمانهای خیریه در نامهای گفتهاند که بریتانیا “یکی از بالاترین خریداران” واکسن است و “بیش از ۱۰۰ میلیون دوز واکسن مازاد” در اختیار دارد.
در این نامه همچنین گفته شده که بریتانیا بقدر کافی واکسن مازاد دارد تا بتواند کارکنان بهداشتی را که در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا در دنیا هستند دو بار واکسینه کند.
دولت گفته “اکثر واکسن های مازاد را در آینده هر زمان که در دسترس باشد” در اختیار این کشورها قرار می دهد.
بریتانیا ۴۰۰ میلیون دوز واکسن سفارش داده و مقدار زیادی از آن باقی مانده که گفته به کشورهای فقیرتر اهدا خواهد کرد.
کشورهای کم درآمد به احتمال زیاد اولین واکسنهای خود را از طریق کواکس دریافت خواهند کرد. از جمله این کشورها می توان به افغانستان، هائیتی، کنگو، اتیوپی و سومالی اشاره کرد.
تاکنون بیش از ۲۹ میلیون نفر از افراد بزرگسال در بریتانیا اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.