میزان، مرکز رسانه‌ای قوه قضائیه اعلام کرد وریا غفوری، بازیکن تیم فولاد خوزستان و کاپیتان سابق باشگاه استقلال با قرار وثیقه آزاد شد.

بنابر اعلام وبسایت میزان «با بررسی پرونده، انجام آخرین تحقیقات قضایی، نظر دادستان تهران و بازپرس پرونده، وریا غفوری پس از حضور در دادسرای تهران با سپردن قرار وثیقه مناسب از زندان آزاد شد.»

آقای غفوری «به اتهام توهین و تخریب تیم ملی فوتبال ایران و تبلیغ علیه نظام» بازداشت شده بود.

پس از بازداشت او مونا اردلان، همسر وریا غفوری، در واکنش به این خبر گفته بود «از من نپرس چه خبر!؟… جز “ایران” چیزی مهم نیست».

روز گذشته چندین بار خبر آزادی وریا غفوری منتشر و مجددا تکذیب شده بود.

وریا غفوری از جمله بازیکنان فوتبال ایران است که معمولا نسبت به مسائل و مشکلات اجتماعی واکنش نشان می‌دهد.

آقای غفوری، کرد و زاده شهر سنندج است. فوتبال حرفه‌ای را سال ۱۳۸۶ از پاس همدان شروع کرد؛ تیم مطرحی که به دستور دولت محمود احمدی‌نژاد از تهران به همدان منتقل شد و دیگر نشان چندانی از آن وجود ندارد.

غفوری در تیم‌های شهرداری تبریز، نفت تهران، سپاهان اصفهان و استقلال بازی کرده است و ۲۷بازی ملی دارد.

با گسترش اعتراضات سراسری مردم ایران پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، شماری از فوتبالیست‌ها بازداشت شدند؛ از جمله می‌توان به حسین ماهینی بازیکن سابق پرسپولیس اشاره کرد که به دلیل نوشته‌هایش در شبکه‌های اجتماعی دستگیر و سپس آزاد شد.

چندی پیش نیز پرویز برومند، دروازه‌بان سابق ایران از سوی مامورین امنیتی دستگیر شد و به نظر می‌رسد که هنوز زندانی است.

همچنین مدتی پیش گفته شد که سروش رفیعی، بازیکن پرسپولیس نیز به دلیل حمایت از یک زن معترض از سوی نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. آقای رفیعی البته مدتی بعد آزاد شد.

برخی از واکنشهای خبرساز وریا غفوری:

  • مورد نخست، در زمستان سال ۱۳۹۷ بود؛ محمد جواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران گفته بود: «ما افتخار می‌کنیم به خاطر فلسطین و لبنان در فشار هستیم.” وریا غفوری از معدود “سلبریتی‌های” ایران بود که به این جمله واکنش نشان داد و نوشت: “آن‌هایی که به خاطر حمایت از مردم مظلوم فلسطین، یمن و لبنان زیر فشار هستند، شما نیستید، مردم ایران هستند.»
  • مورد دوم، درخواست وریا غفوری از بازیکنان استقلال برای زنده نگه‌داشتن یاد سحر خدایاری بود. خانم خدایاری ملقب به “دختر آبی” از هواداران استقلال بود که سعی در ورود به ورزشگاه را داشت و پس از بازداشتش بدست ماموران انتظامی، خود را مقابل دادستانی تهران آتش زد. وریا غفوری، پس از درگذشت سحر خدایاری، در بازی مقابل نفت مسجد سلیمان پیراهنی را در اختیار هم‌تیمی‌ها قرار داد که روی آن یاد “دختر آبی” گرامی داشته شده بود.
  • مورد سوم واکنش او به سرنگون شدن هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه پاسداران بود. کاپیتان استقلال با تسلیت به بازماندگان این حادثه، صداوسیما را به “دروغ‌پراکنی” متهم کرد و خواهان برخورد قضایی با مسببان آن شد.
  • مورد چهارم نیز سال ۱۳۹۹ در پی اعدام نوید افکاری، کشتی‌گیری که به اتهام آن‌چه دستگاه قضایی ایران «قتل عمد» اعلام کرد، وریا غفوری ابتدا در توییتر نوشت: «فکر، اندیشه و آزادی، قابل اسارت نیست نه با زندان نه با اعدام. ذات انسان مطالباتی دارد که هیچ وقت خاموش نمی‌شود.»
  • مورد بعدی که درباره اعتراضات ایران بود او پس از قطعی شدن قهرمانی استقلال در اولین مصاحبه در جمع خبرنگاران به موج گرانی و اشاره و با مردم معترض ابراز همدردی کرد. آقای غفوری گفت: «‌واقعا ناراحت می‌شوم و بغض گلویم را می‌گیرد چون کاری از دست ما برنمی‌آید. نمی‌دانم واقعا چطور مسئولین این موقعیت‌ها را می‌بینند و شرمنده نمی‌شوند. در اهواز خیلی درگیری و مشکلات هست، خیلی اعتراض کرده‌اند. او افزود امیدوارم این مسائل به بهترین نحو جمع بشود و مردم ما به شکلی که لیاقتش را دارند زندگی کنند. عمرمان کوتاه است و ما باید سعادتمند زندگی کنیم این حق مردم ایران است که سعادتمند زندگی کنند.»
  • او در موردی دیگری درباره اعتراضات و سرکوب معترضان کرد نوشت: «کشتار مردم کرد را متوقف کنید. کرد خود ایران است… کشتن کرد برابر با کشتن ایران است، …. تمام اقوام خود ایران هستند، مردم را نکشید.»