شرکت اسپیسایکس متعلق به ایلان ماسک قصد دارد تا امکان اتصال مستقیم موبایل به اینترنت ماهوارهای استارلینک را فراهم کند. شرکت «تیموبایل» آمریکا در این کار با اسپیسایکس همراهی میکند.
وبسایت تکنولوژی سینت روز جمعه، ۲۵ آذرماه، خبر دادند که اسپیسایکس در حال کار روی نسل جدید ماهوارههای خود برای استفاده مستقیم از اینترنت ماهوارهای با موبایل است.
هماکنون برای دسترسی به اینترنت ماهوارهای استارلینک نیاز به تجهیزاتی مانند آنتن خاص است، اما شرکت استارلینک به دنبال آن است تا بتواند خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک را مستقیم روی موبایل ارائه دهد.
برای رسیدن به این هدف، اسپیسایکس مشغول فعالیت روی تکنولوژی «مستقیم به سلولار» و مجهز کردن ماهوارههای نسل دوم خود به این تکنولوژی است. این شرکت برای جلب موافقت کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا برای این کار در تلاش است.
هماکنون اسپیسایکس حدود ۳۵۰۰ ماهواره نسل اول استارلینک را به فضا فرستاده است و قصد دارد از دولت آمریکا مجوز ارسال نسل دوم ماهوارههای خود را به تعداد ۷۵۰۰ عدد دریافت کند.
این ماهوارهها از تجهیزات اتصال «مستقیم به سلولار» بهره خواهند برد.
اسپیسایکس امید دارد با این کار بتواند خدمات اینترنت ماهوارهای را با سرعت ۱۸.۳ مگابیت بر ثانیه روی موبایلها قابل استفاده کند.
سرعت استفاده با تجهیزات اضافی، بسیار بیشتر خواهد بود. در حال حاضر سرعت اینترنت فضایی استارلینک به ۱۷۶ مگابیت بر ثانیه رسیده است.
افرادی که در اروپا از این سیستم استفاده میکنند، به این سرعت رسیدهاند و میانگین سرعت در آمریکا هم ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه است. همچنین میزان تأخیر گزارش شده ۳۳ میلیثانیه است. این سرعت قرار است با افزایش تعداد ماهوارهها در مدار، به بیش از یک گیگابیت در ثانیه برسد.
استارلینک و اینترنت ماهوارهای، امید زیادی در جهان برای عبور از سد فیلترینگ ایجاد کردهاند.
در ایران هم پس از شروع اعتراضات سراسری که در پی کشته شدن مهسا امینی آغاز شد و قطع و اختلال در اینترنت، استارلینک به امید بسیاری از مردم تبدیل شده است.
فضای اینترنت ایران در چند ماه اخیر بهشدت بسته شده است و اگر استفاده مستقیم از اینترنت ماهوارهای با موبایل در ایران در آینده امکانپذیر شود، اتفاق بزرگی در فضای ارتباطی ایران خواهد بود.
مشکل بزرگ در ایران اما نبود تجهیزات دریافت به تعداد کافی است. شاید بهتدریج این دستگاهها که حدود ۵۰۰ دلار قیمت دارند مانند وسایل دریافت ماهواره، به ایران وارد شود.