آثاری مربوط به اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» در جشنواره فیلم و هنر حقوق بشر ایالت داکوتای شمالی و همچنین جشنواره فیلم ساندنس در ایالت یوتای آمریکا به نمایش در میآید.
جشنواره فیلم ساندنس که بزرگترین جشنواره فیلمهای مستقل در آمریکا محسوب میشود، پس از دو سال برگزاری به صورت مجازی به دلیل همهگیری کرونا، امسال به صورت حضوری برگزار میشود.
این جشنواره روز پنجشنبه، ۲۹ دیماه، کار خود را آغاز کرد و تا یکشنبه هفته آینده ادامه دارد و در این دوره، فیلمهایی با دو موضوع اوکراین و زنان ایرانی نیز به نمایش درمیآید.
فیلم «جونم» که داستان سه نسل از زنان ایرانی یک خانواده است، اثر یک کارگردان زن، سیِرا اوریک، و دو فیلم «نسخه فارسی» و «شیدا» که درباره جایگاه زنان در ایران و همچنین در میان خانوادههای ایرانی مهاجر است، در جشنواره ساندنس به نمایش درمیآید.
همچنین زنان ایرانی در جشنواره فیلم و هنر حقوق بشر داکوتای شمالی حضور پررنگ دارند.
علاوه بر این که پوستر این دوره از جشنواره به زنان ایرانی و شعار «زن، زندگی، آزادی» اختصاص یافته، آثاری از هنرمندان ایرانی همچون فرناز پورکاشف، مسعود احمدی و پرنیان پورموحد به نمایش درمیآید.
اعتراضات سراسری ایران که بیش از چهار ماه است در کشور ادامه دارد بازتاب گستردهای در جشنوارههای هنری بینالمللی داشته است.
جشنواره فیلم برلین روز دوشنبه ۲۶ دی نام مستند «جایی که خدا نیست» ساخته مهران تمدن را به عنوان یکی از آثار حاضر در دوره آینده این جشنواره در بخش فوروم اعلام کرد.
همچنین این جشنواره با انتشار بیانیهای اعلام کرد که به نمایندگان بخش حکومتی سینمای جمهوری اسلامی اجازه حضور در دوره پیش روی این رویداد معتبر جهانی را نخواهد داد.
جشنواره فیلمهای ایرانی در جمهوری چک نیز با انتخاب شعار «زن، زندگی، آزادی» تلاش کرد در دوره تازهاش بازتابی از اعتراضهای اخیر مردم ایران در یکی از کشورهای اروپای مرکزی باشد.